Pozostaje jeszcze obróbka. To poniżej zajęło mi a edytorze ACDsee 2-3 minuty
Przed
Po
Oczywiście każdy obrabia wedle swoich upodobań i tak właśnie ja bym tą fotke obrobił.
Samoloty na wysokościach przelotowych - LIPIEC 2006
Witam
Ogólnie nie lubie obrabiać swoich fotek żeby były ciemne bo zawsze mam wrażenie jakby były zrobione pod słońce. Inna sprawa gdy zdjęcie było robione normalnym aparatem to takie niebieskociemne tła są piękne.
14:40 UL980 B747 KLM 888 HKG-AMS DarekRz go widział
p.s Dzięki pomocy Grim Jestera mamy rozszyfrowaną Maszynę z UM984 jest to A320 Eurofly
Pozdrawiam Paweł
Ogólnie nie lubie obrabiać swoich fotek żeby były ciemne bo zawsze mam wrażenie jakby były zrobione pod słońce. Inna sprawa gdy zdjęcie było robione normalnym aparatem to takie niebieskociemne tła są piękne.
14:40 UL980 B747 KLM 888 HKG-AMS DarekRz go widział
p.s Dzięki pomocy Grim Jestera mamy rozszyfrowaną Maszynę z UM984 jest to A320 Eurofly
Pozdrawiam Paweł
lornetka, notes, obserwacja - wspomnienia to jest to !
Kontrast w dół, gamma w dół, Levels, i sciągnąłem trochę niebieskiego i zielonego koloru, no i na koniec leciutko wyostrzone
PS: Paweł, zmniejszyłem niebieski kolor, żeby kadłub był biały a nie niebieskawy, ale to już naprawdę szczegóły i upodobania poszczególnych fotografujących
PS: Paweł, zmniejszyłem niebieski kolor, żeby kadłub był biały a nie niebieskawy, ale to już naprawdę szczegóły i upodobania poszczególnych fotografujących
to ja zaprezetuje jeszcze zdjecie pawla po mojej obrobce.
nie jest ona wspaniala, ale...
nie jest ona wspaniala, ale...