Jak się podoba to jeszcze jedna
http://img136.imageshack.us/img136/3415 ... nitqk2.jpg
Nie zabijajcie za to 100pixeli więcej :]
Samoloty na wysokościach przelotowych - LIPIEC 2006
Wczoraj spotkaliśmy się z Martą i Barfim w Radomiu i chwilę razem pospotowaliśmy. Jako że byłem jedynym posiadaczem aparatu w naszym skromnym gronie, prezentuję kilka fotek.
16:44, UM984 SW, B747 JAL
16:45, UL980 W, B747 Malaysia, 9M-MPO
16:48, UL980 E, A330 Emirates
17:05, UL980 W, B747 Thai, HS-TGK
17:27, UL980 W, A340 Virgin Atlantic
16:44, UM984 SW, B747 JAL
16:45, UL980 W, B747 Malaysia, 9M-MPO
16:48, UL980 E, A330 Emirates
17:05, UL980 W, B747 Thai, HS-TGK
17:27, UL980 W, A340 Virgin Atlantic
Grzegorz Tuszyński
www.grztus.pl
www.grztus.pl
Krzysiek masz chyba rację bo szczególnie na lewym skrzydle samolotu widać ten charakterystyczny winglecik w Airbusach. I jak leciał skrótem to prawdopodobne, że cargo czyli UPS.Ksyhoo pisze:No po tym jak zmieniłeś to tym bardziej "kształt" malowania tyłu nie pasuje do Maleva (Malev ma granatowe malowanie będące przedłużeniem statecznika, a to na zdjęciu wyraźnie zachodzi na górę kadłuba) Smile I logo na stateczniku też za małe jak na Malev. To był tez mój pierwszy typ, ale ja cały czas mam wątpliwości. Ja w tej chwili skłaniam się raczej do UPS'a na A300 np. Kolor loga na stateczniku może być zafałszowany przez aberracje. Dodatkowym atutem UPS jest godzina. Nie znalazłem lotu Maleva o takiej porze.
Grztus co tak mało Razz Jeszcze bardziej rozgrzałeś i chyba czuję jakby było z 50 stopni
Pozdrawiam Paweł
lornetka, notes, obserwacja - wspomnienia to jest to !
Szukałem w maju dokładnych rozkładów Fedex'a i UPS'a, ale na ich oficjalnych stronach nie udostępniają takich informacji. Może trzeba by poszukać rozkładu lotów dla lotniska w Memphis lub Anchorage - w przypadku Fedex'a mogło by to poskutkować.
Pawle, zdjęć mało bo reszta dość kiepsko wyszła trochę przez pogodę, trochę przez moje umiejętności no i trochę przez zagadanie się z Martą i Barfim...
Pawle, zdjęć mało bo reszta dość kiepsko wyszła trochę przez pogodę, trochę przez moje umiejętności no i trochę przez zagadanie się z Martą i Barfim...
Grzegorz Tuszyński
www.grztus.pl
www.grztus.pl
ACARS mode: O Aircraft reg: D-ALPF [A330-223]bartek15 pisze:Właśnie śmignał A332 LTU LT750 DUS-BKK. Leciał dość dziwnie bo jak dla mnie między punktami MAKOV-LUXAR. Przy LUXAR skręcił na DIBED i lecial już po UL984.
Message label: Q0 Block id: 2 Msg no: S41A
Flight id: LT0750 [DUS-RHO-BKK] [LTU International Airways]
----------------------------------------------------------[ 26/07/2006 20:28 ]
Kronos 20x60 Maycom FR-100
Canon EOS 350D + 18-55mm
Sigma 70-300mm APO DG
RUBINAR 1000/10
Canon EOS 350D + 18-55mm
Sigma 70-300mm APO DG
RUBINAR 1000/10
Poza tym ostatnio na UL 980 ruch lotniczy jakoś tak się zmniejszył. Chyba trochę maszyn się poprzenosiło. Przy najmniej takie jest moje odczucie .grztus pisze:Pawle, zdjęć mało bo reszta dość kiepsko wyszła trochę przez pogodę, trochę przez moje umiejętności no i trochę przez zagadanie się z Martą i Barfim...
Witam
Samolocików mało, ale może znów przytrafi nam sie taki dzień gdy bedzie ich dużo i oczywiście nie zabraknie Emiratesów.
22:40 UL999 AN12 NE !! Pierwszy raz go widzialem na tym korytarzu więc na UM984 raczej poleci (może już jutro ?)
Pozdrawiam Paweł
Samolocików mało, ale może znów przytrafi nam sie taki dzień gdy bedzie ich dużo i oczywiście nie zabraknie Emiratesów.
22:40 UL999 AN12 NE !! Pierwszy raz go widzialem na tym korytarzu więc na UM984 raczej poleci (może już jutro ?)
Pozdrawiam Paweł
lornetka, notes, obserwacja - wspomnienia to jest to !
Panowie to chyba jednak Malev! Widzicie węgierską flagę na stateczniku pionowym tego samolotuAceKarol pisze:Pozwoliłem sobie troszkę zmienić fotkę Darka, i nadal wygląda mi to na Maleva szczególnie po stateczniku ... może i to jest coś innego ale co to niemam pojęciaKshyhoo pisze:Karol, jestes pewien? Bo mi na tym zdjęciu nie pasuje malowanie. Ciemny tył jakby w drugą stronę ma skos, tak jak nowy Thai lub UPS. Chcociaż przy tak słabym zdjęciu to może być tylko złudzenie.
Pzdr