Spotkanie na AirShow 2007

Relacje z imprez lotniczych, pokazów, podróży itp.
Awatar użytkownika
grztus
Kontakt:

Witajcie, w związku z coraz liczniejszymi deklaracjami naszych forumowiczów o udziale w AirShow 2007 w Radomiu, zapraszam Was, abyśmy umówili się na spotkanie w czasie pokazów.
Chciałbym aby osoby które będą w Radomiu, napisały tutaj i zaproponowały termin spotkania (sobota lub niedziela).
Od siebie dodam, że na teren lotniska wybieram się tylko w sobotni poranek, by obfotografować dla potomności wystawę statyczną, zajrzeć na wernisaż fotografii Tomasza Pacana, a potem już przemieszczam się na południe od lotniska, by stamtąd podziwiać uroki lotnictwa za pomocą Synty :mrgreen:
Przy okazji informuję, że jeżeli ktoś ma dłuższe lufy (300mm+) to zdecydowanie odradzam spottowanie w godzinach 11-16 na terenie samego lotniska, w zamian za to warto właśnie wybrać się na południowy skraj (tuż za płotem jest ulica) i tam ze słońcem w plecy spokojnie sobie fotografować.
Ostatecznie możemy się spotkać w sobotę po pokazach u mnie w domu (jest dość spory i zaledwie 3km od głównej bramy lotniska), zrzucić swoje fotki z kart na komputery i dalej na płyty (użyczę sprzętu), podładować akumulatory na następny dzień, a gdyby ktoś chciał skorzystać z noclegu, to jeszcze na chwilę obecną jakieś wolne miejsca posiadam (w razie czego poinformuję o konieczności zabrania śpiworu ;-) ).
Ostatnio zmieniony 18 listopada 2007, 02:38 przez grztus, łącznie zmieniany 2 razy.
Grzegorz Tuszyński
www.grztus.pl
G@wron
Obserwuję: L621

Witam,
zbieram się z zamiarem przybycia na dwa dnia na Air Show ;-) jedyne co wiem, to, że będe z siostrą... :mrgreen: Termin spotkania obojętny ;-) może być dzienne focenie i wieczór ze "szkłem"... :lol:
Pozdrawiam, Łukasz.
Awatar użytkownika
Marta
Kontakt:

G@wron pisze:Witam,
zbieram się z zamiarem przybycia na dwa dnia na Air Show ;-) jedyne co wiem, to, że będe z siostrą... :mrgreen: Termin spotkania obojętny ;-) może być dzienne focenie i wieczór ze "szkłem"... :lol:
Ja bede tylko w sobote bo w niedziele musze juz wracac do pracy - niestety ludzie maja tendencje do brania urlopow zeby sobie w domu posiedziec :evil: tak jakby nie mozna bylo siedziec w inny poniedzialek :roll:...
Ale w sobote mozna by sie jakos spotkac w okreslonym miejscu o okreslonej godzinie :mrgreen:...

Pozdr,
MH
Awatar użytkownika
KF

Witam

Jestem w zasadzie na każdym AIR-SHOW więc 99% będę .
W moim przypadku logistyka to podstawa – i jak każdy chciałbym upiec kilka pieczeni przy jednym ogniu :-)
Z doświadczenia wiem ,że wejście z moją syntą na płytę lotniska graniczy z cudem i odpada.
Grześ – jako tubylec pokaż które miejsce wchodzi w grę . Czy to koło tego zagajnika naprzeciwko płyty lotniska? Pasowało by widzieć całą płytę.
http://mapa.szukacz.pl/?&nc=51,38356&ec ... NY%20PUNKT

Jak coś to myślę że na 100% się rozpoznamy (kto normalny chodzi z pralką na lotnisko:-)
Jedyna uwaga to to , że czasem warto posłuchać co nadają przez „kołchoźniki” ale naprzeciwko płyty tez cos słychać . Zaoszczędzone na biletach kwoty proponuje wydać na używki :-)

Pozdrawiam KF
Taka maÂła lupka 12"
Awatar użytkownika
grztus
Kontakt:

Tak, zaznaczone miejsce to jedna z lepszych lokalizacji, będzie tam dużo ludzi, więc trzeba dojechać wcześniej (parkingi zawsze organizują tubylcy by trochę zarobić ;-) ). Sam jednak wybiorę nieco odleglejsze miejsca: miejsce 1 oraz miejsce 2 - oczywiście podaję w przybliżeniu. Jak zobaczycie gościa z pralką na polu, to będę ja :mrgreen: Jeżeli pogoda będzie dobra, to już w czwartek o ile będą treningi, tam się właśnie pojawię.
Grzegorz Tuszyński
www.grztus.pl
Awatar użytkownika
KF

Oczywiście wszystko zależy od pogody (jak zwykle) ,
ale jeśli będą warunki to postaram się wybrać już w piątek lub czwartek :-)
Jestem samowystarczalny (full serwis :-) łącznie ze spaniem i napięciem 220V w szczerym polu ) więc sprawy bytowe nie grają roli i liczy się to by się razem spotkać, popstrykać i wieczorem zrobić jakiegoś grilla.
Grześ jeśli są to miejsca gdzie AIR-SHOW widać OK. i RNAV widać też - to nic mi więcej do szczęścia nie trzeba .
KF
Taka maÂła lupka 12"
fryzyjka
Kontakt:

Cześć :-)

Ja też! Ja też!
Jadę z tatusiem i bratem. :mrgreen:
Wyjeżdzamy z Lublina w piątek prawdopodobnie przed południem, zostajemy do niedzieli.
Przypuszczam, że w piątek wybierzemy się z chłopakami w to miejsce o którym piszecie żeby zrobić rozeznanie na sobotę.
Grzesiu ja się do Ciebie odezwę koło środy/czwartku i ewentualnie, jeżeli będziecie planowali być już w piątek na stanowisku to jakoś się umówimy. :-)
Obrazek
Pozdrawiam, Karolina.
barfi

Ja też się na takie coś piszę :lol: . Nie ma to jak jakieś wspólne spotkanie.
AceKarol

I ja także będe :!:
Jetphotos | MTO + 350D
Awatar użytkownika
grztus
Kontakt:

KF pisze:iczy się to by się razem spotkać, popstrykać i wieczorem zrobić jakiegoś grilla.
Grill się znajdzie, jak już będzie wiadomo ile osób przyjedzie, to i kiełbaski się znajdą ;-) W tej sprawie się jeszcze dogadamy (ktoś da ketchup, ktoś inny jakieś napoje itd.).
RNAV widać stamtąd świetnie, same pokazy też, jedynie nie będzie widać co się dzieje tuż nad płytą lotniska (moment startu i lądowania ze spadochronem, a także ewentualna szarża kawalerii powietrznej). Cała reszta jest zdecydowanie lepiej widoczna niż z terenu lotniska, gdyż większość figur idzie w osi pasa (będą więc ze słońcem), a zakręty i inne duperele (odloty, doloty nad lotnisko do różnych figur) będą się działy dookoła, a nie jak w przypadku strefy dla publiczności - cały czas pod słońce. Miejscówkę drugą można usytuować kilkanaście metrów od osi podejścia/startów - jeśli ktoś by bardzo chciał (wystarczy się jeszcze kawałeczek na północ przesunąć).
Grzegorz Tuszyński
www.grztus.pl
Awatar użytkownika
Marta
Kontakt:

KF pisze:Oczywiście wszystko zależy od pogody (jak zwykle) ,
ale jeśli będą warunki to postaram się wybrać już w piątek lub czwartek :-)
Jestem samowystarczalny (full serwis :-) łącznie ze spaniem i napięciem 220V w szczerym polu ) więc sprawy bytowe nie grają roli i liczy się to by się razem spotkać, popstrykać i wieczorem zrobić jakiegoś grilla.
Grześ jeśli są to miejsca gdzie AIR-SHOW widać OK. i RNAV widać też - to nic mi więcej do szczęścia nie trzeba .
KF
Jesli da sie stamtad zrobic jakies w miare sensowne zdjecia akrobacji, to czemu nie. Tylko ze to jakos daleko sie wydaje, szczegolnie ten drugi punkt. Bo moze byc tak ze zadnych zdjec nie zrobie :-? :roll:
Awatar użytkownika
KF

hmmm……

Czyli domniemam ,że jak będzie pogoda to w pobliżu Sadkowa w pierwszą sobotę i niedzielę września otworzymy pierwszą NRAV „pralnie” ? ;-)

Martuniu – pożyczymy Ci sprzętu - dasz sobię radę ! – a zawsze lepiej zdjęcia robi się ze słoneczkiem niż pod :)
Poza tym – po starcie 90% samolotów robi zwrot i krąg w tą stronę – myśle że Grześ wie co robi :-) Ach ci tubylcy :-)

KF
Taka maÂła lupka 12"
ODPOWIEDZ