Witamy
Ponieważ temat poświęcony samolotom startującym i lądującym na lotnisku w Balicach oraz latających w jego pobliżu zniknął po awarii na forum, zdecydowaliśmy się na jego reaktywację
Na dobry początek coś z szuflady:
easyJet B737 G-EZKA strzelony w Rajsku koło Oświęcimia 25 marca br. o godz. 15.49
I wczorajsze latawce:
LOT B767 SP-LPA godz. 17.13
Eurolot ATR-42 godz. 18.37
Lufthansa Avro RJ-85 godz. 17.43
Balice i okolice
Kraków: poważne uszkodzenie samolotu Ryanair
Na lotnisku w podkrakowskich Balicach doszło do poważnej awarii samolotu linii Ryanair. Samolot przy lądowaniu urwał dwa koła. Nie ma ofiar. Trwa ewakuacja pasażerów - poinformował Czytelnik serwisu Wiadomości Onet.pl.
Informację potwierdził Marek Leśniewski, dyżurny portu na Balicach, który powiedział, że samolot uszkodził przednie podwozie i znajduje się obecnie na pasie do lądowania.
Leśniewski powiedział, że pasażerowie są bezpieczni.
Jak informują Użytkownicy portalu Onet.pl - samoloty lądują na lotnisku na Balicach.
- informację podaję za onet.pl
Maciej
Na lotnisku w podkrakowskich Balicach doszło do poważnej awarii samolotu linii Ryanair. Samolot przy lądowaniu urwał dwa koła. Nie ma ofiar. Trwa ewakuacja pasażerów - poinformował Czytelnik serwisu Wiadomości Onet.pl.
Informację potwierdził Marek Leśniewski, dyżurny portu na Balicach, który powiedział, że samolot uszkodził przednie podwozie i znajduje się obecnie na pasie do lądowania.
Leśniewski powiedział, że pasażerowie są bezpieczni.
Jak informują Użytkownicy portalu Onet.pl - samoloty lądują na lotnisku na Balicach.
- informację podaję za onet.pl
Maciej
Coś mi sie wydaje, że na jakiś czas - ze względu na pogodę takich fotek jak ta będzie więcej
29.09 godzina 13:02 obserwowany w okolicach Myślenic, kierunek i wysokość sugerują że zmierzał do Balic A300 ACT Cargo
pozdrawiam Maciej
29.09 godzina 13:02 obserwowany w okolicach Myślenic, kierunek i wysokość sugerują że zmierzał do Balic A300 ACT Cargo
pozdrawiam Maciej
Leciał do KatowicMaciejh76 pisze:Coś mi sie wydaje, że na jakiś czas - ze względu na pogodę takich fotek jak ta będzie więcej
Obrazek
pozdrawiam Maciej
http://www.pbciderek.prv.pl <--- Moje zdjĂŞcia
Witam, pogoda ostatnio raczej nie sprzyja obserwacjom samolotów na wysokościach przelotowych więc tak jak obiecałem, że "takich zdjęć będzie więcej" i wrzucam fotki z podejścia do Balic 09.10.2007
16:21 Malev - Hungarian Airlines, Canadair CL-600-2B19 Regional Jet CRJ-200ER, reg HA-LNB, MA 846 - hmm wg rozkładu "ciut" opóźniony
16:30 Alitalia Express, Embraer EMB-145LR (ERJ-145LR), reg I-EXMC, AZ 590 - hmmm wg rozkładu ciut wcześniej
pozdrawiam Maciej
16:21 Malev - Hungarian Airlines, Canadair CL-600-2B19 Regional Jet CRJ-200ER, reg HA-LNB, MA 846 - hmm wg rozkładu "ciut" opóźniony
16:30 Alitalia Express, Embraer EMB-145LR (ERJ-145LR), reg I-EXMC, AZ 590 - hmmm wg rozkładu ciut wcześniej
pozdrawiam Maciej