Oglądałem relacje na TVN24 oraz film z wypadku na YouTube.
Straszna tragedia. Gdziekolwiek teraz są... niech spoczywają w spokoju...
WYPADEK NA RADOM AIR SHOW 2007
Pozdrawiam, Krzysztof vel "kaczy" :)
O tragedii w Radomiu dowiedzieliśmy się z radia. Pierwsze informacje dawały jeszcze nadzieję, że może jednak...
Niedługo później okazało się, że obaj piloci nie żyją...
Cześć Ich Pamięci...
[*] [*]
Niedługo później okazało się, że obaj piloci nie żyją...
Cześć Ich Pamięci...
[*] [*]
Wróciłem niedawno z przepięknej mszy w intencji pilotów w kościele Garnizonowym w Radomiu. Była uroczysta wojskowa obstawa, piękne kazanie księdza biskupa i fantastyczna atmosfera skupienia w modlitwie. Po zakończeniu mszy jeszcze długo staliśmy w milczeniu, orkiestra odegrała więc marsz lotników. Dopiero po nim ludzie zaczęli opuszczać kościół.
Kilka razy miałem łzy w oczach, jednak biskup mówił w kazaniu aby nie rozpaczać, by patrzeć w niebo, bo tam jest cel naszej ziemskiej podróży i to powstrzymywało mnie przed całkowitym rozklejeniem się. Wszyscy mieli łzy w oczach, od generałów, po nas, zwykłych pasjonatów lotnictwa.
Z nieoficjalnych zapowiedzi wiem, że koncerty które się nie odbyły, mają mieć miejsce pod koniec września, a dochód z nich, zostanie przekazany dla rodzin tragicznie zmarłych pilotów.
Kilka razy miałem łzy w oczach, jednak biskup mówił w kazaniu aby nie rozpaczać, by patrzeć w niebo, bo tam jest cel naszej ziemskiej podróży i to powstrzymywało mnie przed całkowitym rozklejeniem się. Wszyscy mieli łzy w oczach, od generałów, po nas, zwykłych pasjonatów lotnictwa.
Z nieoficjalnych zapowiedzi wiem, że koncerty które się nie odbyły, mają mieć miejsce pod koniec września, a dochód z nich, zostanie przekazany dla rodzin tragicznie zmarłych pilotów.
Grzegorz Tuszyński
www.grztus.pl
www.grztus.pl
-
Straszna tragedia. Tutaj gdzie jestem bylo o tym w TV jako pierwsza informacja.
Zgineli oddajac sie swojej pasji i milosci. To jest, jak by to nie brzmialo, piekne w tej tragedii, choc trudno nazywac smierc pieknym wydarzeniem.
Osobiscie wiem czym jest nagle i niespodziewane odejscie najblizszej osoby dla rodziny, osoby z ktora godzine wczesniej sie rozmawialo, wszystko bylo ok i robilo sie plany na wieczor, dzien nastepny, itd. Dlatego wyrazy glebokiego wspolczucia dla rodzin tych wspanialych lotnikow.
O nich sie nie martwmy - dosiadaja teraz napewno super maszyny i pokazuja tam w niebie swoj kunszt.
Zgineli oddajac sie swojej pasji i milosci. To jest, jak by to nie brzmialo, piekne w tej tragedii, choc trudno nazywac smierc pieknym wydarzeniem.
Osobiscie wiem czym jest nagle i niespodziewane odejscie najblizszej osoby dla rodziny, osoby z ktora godzine wczesniej sie rozmawialo, wszystko bylo ok i robilo sie plany na wieczor, dzien nastepny, itd. Dlatego wyrazy glebokiego wspolczucia dla rodzin tych wspanialych lotnikow.
O nich sie nie martwmy - dosiadaja teraz napewno super maszyny i pokazuja tam w niebie swoj kunszt.
"Czuję że mój los się ziści tam w górze między chmurami, walczę więc bez nienawiści w obronie niekochanych, mnie do walki nie powinność wiodła ani poklask tłumu, nagły i nieznany impuls rzucił mnie w nieba tumult, myśl o tym co było i będzie jest zbędną oddechu utratą, w chwili gdy życie ze śmiercią ważą i ciążą jednako"
William Butler Yeats
William Butler Yeats
- meteo_expert
- Kontakt:
Ludzie dobrzy odchodzą za szybko.... - Ludzie z pasją, dobrocią, chęcią pomagania innym...Widziałem wiele zgonów,wypadków. Współczuje każdemu, ale.......Ilekroć obejrzę film bądź pomyślę o "Nich" łzy płyną jak rzeka...
Dziękuję Wam....Dziękuje.... :(
Dziękuję Wam....Dziękuje.... :(
Dziś odbędzie się pogrzeb Pilotów z Żelaznego...msza polowa ma być odprawiona na lotnisku w Przylepie...na Ich lotnisku...
na tej stronie będzie bezpośrednia transmisja, początek około 11:00
http://www.zelazny.ztpnet.pl/
na tej stronie będzie bezpośrednia transmisja, początek około 11:00
http://www.zelazny.ztpnet.pl/
- meteo_expert
- Kontakt:
Złotoskrzydli. Odpoczywajcie w spokoju [*]