Napisałem przecież że te fotki były robione w ognisku, te z projekcji w ogóle nie wyszły.Szymek pisze:Kilerek masz 400D to foć w ognisku synty kup przejściówke z gwintu synty na EOS i jedziesz panie bez kombinowania z projekcjami.
Samoloty na wysokościach przelotowych - LISTOPAD 2007
Pewnie dlatego pomyślałem że w projekcji bo mówiłeś o powiększeniach a przy foceniu w ognisku raczej mówi się o ogniskowej w mm
P.S. Kilerek dobrze wychłodź teleskop tzn. musisz go wystawić na zewnątrz conajmniej 2h przed foceniem bo inaczej będzie tak jak z lufą będzie jakby za mlekiem. Ja np. zeby zacząć focić o 7 muszę wystawić teleskop na zewnątrz koło 5-6 rano. Jak tak zrobisz to foty będziesz miał takie jak żyleta
P.S. Kilerek dobrze wychłodź teleskop tzn. musisz go wystawić na zewnątrz conajmniej 2h przed foceniem bo inaczej będzie tak jak z lufą będzie jakby za mlekiem. Ja np. zeby zacząć focić o 7 muszę wystawić teleskop na zewnątrz koło 5-6 rano. Jak tak zrobisz to foty będziesz miał takie jak żyleta
Hehe, ona była za mlekiem i to bardzo sporym. Czekam na lepsze warunki pogodowe, tzn żeby nie było tej całej zawiesiny w powietrzu. Dziś niestety też jest, ale mam nadzieje że sie jeszcze wypogodzi dziś na tyle aby w końcu zobaczyć na co stać "pralke"Szymek pisze:bo inaczej będzie tak jak z lufą będzie jakby za mlekiem.
- meteo_expert
- Kontakt:
a ruch na niebie niesamowity
Witam
Uwaga panowie z zachodu .Po UL980 leci właśnie (minął Lublin 5 minut temu ) Boeing 707 Republiki Togo !!! łapcie go bo ja z przyczyn technicznych nie byłem w stanie zrobić mu fotki .
pozdrawiam
Uwaga panowie z zachodu .Po UL980 leci właśnie (minął Lublin 5 minut temu ) Boeing 707 Republiki Togo !!! łapcie go bo ja z przyczyn technicznych nie byłem w stanie zrobić mu fotki .
pozdrawiam
Kronos BP 26x70 , Garrett 30x100 ,Nikon Sportstar 8x25 EX
Darek Rz pisze:.....Uwaga panowie z zachodu ........
Cześć .
Nooo to piękny rarytas leci
Trzeba tylko eskadrę Mig-ów aby mgły rozgoniły.Jest po prostu dramat 100/8
Pozdrawiam
-------------------------------------------
D80+MTO
-------------------------------------------
D80+MTO