Kalendarz 2008
Chudy - pomyślimy, jeśli będzie więcej chętnych, to dodrukujemy może kilka sztuk
Grzegorz Tuszyński
www.grztus.pl
www.grztus.pl
Właśnie otrzymałem kalendarz Jest EKSTRA Bardzo dobre opracowanie
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
-
właśnie dostałem kalendaż. Jest super. Dzieki Grzesiu.
Witam .
Dziękuję za kalendarz .
Świetna sprawa ALE ….
Na przyszłość proszę o dwie sprawy .
Trzymanie się ustaleń opisanych na forum – bo mi teraz głupio.
Mieliśmy zgłosić zdjęcia (ze zrozumiałych względów uważałem że nie koniecznie własne – ale te które zasługują na publikację zrobione przez innych uczestników).
Potem miał być wybór przez wszystkich uczestników forum.
Po wybraniu zdjęć – miały być skierowane do publikacji.
W tej chwili widzę zdjęcie Ani - ale podpisane KF
MAJ – THAI 747 – HS-TGW
Aniu sorry !
Specjalnie w wątku o kalendarzu prostowałem tą sprawę jeszcze przed drukiem.
Poza tym – podanie listy zdjęć przed publikacją – umożliwiło by przesłanie oryginalnych plików –
a nie drukowanie plików przyciętych przez programy zarządzające internetowymi galeriami (fotosik i inne ) .
Jeszcze raz Aniu sorry !
KF
Dziękuję za kalendarz .
Świetna sprawa ALE ….
Na przyszłość proszę o dwie sprawy .
Trzymanie się ustaleń opisanych na forum – bo mi teraz głupio.
Mieliśmy zgłosić zdjęcia (ze zrozumiałych względów uważałem że nie koniecznie własne – ale te które zasługują na publikację zrobione przez innych uczestników).
Potem miał być wybór przez wszystkich uczestników forum.
Po wybraniu zdjęć – miały być skierowane do publikacji.
W tej chwili widzę zdjęcie Ani - ale podpisane KF
MAJ – THAI 747 – HS-TGW
Aniu sorry !
Specjalnie w wątku o kalendarzu prostowałem tą sprawę jeszcze przed drukiem.
Poza tym – podanie listy zdjęć przed publikacją – umożliwiło by przesłanie oryginalnych plików –
a nie drukowanie plików przyciętych przez programy zarządzające internetowymi galeriami (fotosik i inne ) .
Jeszcze raz Aniu sorry !
KF
Taka maÂła lupka 12"
Krzyś, nie masz za co przepraszać, to moje przeoczenie - PRZEPRASZAM Anię za błąd. Zadziałał typowy czynnik ludzki, mam jednak nadzieję, że się za to nie obrazicie
Poniżej zamieszczam zaś pierwszy projekt kalendarza, oraz strony które później się zmieniły, ponadto na każdej stronie dodano podpis: rnavspotters.pl
Nie było go łatwo przygotować, moim celem było zaprezentowanie prac wszystkich zgłoszonych autorów, a także najciekawszych zaobserwowanych samolotów takich jak B707, An-22 czy Boeing E4B. Jednocześnie zdawałem sobie sprawę z niewdzięczności tej pracy, zawsze bowiem komuś może się nie spodobać efekt końcowy. Chciałem jednak aby całość pozostała dla wielu z was miłą niespodzianką i myślę, że tak się stało.
Jeszcze raz przepraszam z tego miejsca Anię, która dostarczyła piękne zdjęcie Thai'a zamieszczone w Maju. Jest to też dowód na to, jak ważne jest wyraźne podawanie autora/ów zdjęć które wklejamy do postów (np. poprzez wytłuszczenie).
Pozdrawiam i życzę miłego zerkania na ścianę przez cały rok
Poniżej zamieszczam zaś pierwszy projekt kalendarza, oraz strony które później się zmieniły, ponadto na każdej stronie dodano podpis: rnavspotters.pl
Nie było go łatwo przygotować, moim celem było zaprezentowanie prac wszystkich zgłoszonych autorów, a także najciekawszych zaobserwowanych samolotów takich jak B707, An-22 czy Boeing E4B. Jednocześnie zdawałem sobie sprawę z niewdzięczności tej pracy, zawsze bowiem komuś może się nie spodobać efekt końcowy. Chciałem jednak aby całość pozostała dla wielu z was miłą niespodzianką i myślę, że tak się stało.
Jeszcze raz przepraszam z tego miejsca Anię, która dostarczyła piękne zdjęcie Thai'a zamieszczone w Maju. Jest to też dowód na to, jak ważne jest wyraźne podawanie autora/ów zdjęć które wklejamy do postów (np. poprzez wytłuszczenie).
Pozdrawiam i życzę miłego zerkania na ścianę przez cały rok
Grzegorz Tuszyński
www.grztus.pl
www.grztus.pl
KF , grztus - NIE MA ZA CO PRZEPRASZAĆ!
I tak jestem przemile zaskoczona, bo nie spodziewałam się, że w ogóle którakoliwiek z moich fotek znajdzie się w kalendarzu!
Jestem początkującą spotterką i sama świadomość, że ktoś uznał moje zdjęcie za wystarczająco dobre, aby je opublikować - jest dla mnie dużym wyróżnieniem.
A poza tym, podoba mi się świadomość bycia anonimowym dobroczyńcą heheh
I tak jestem przemile zaskoczona, bo nie spodziewałam się, że w ogóle którakoliwiek z moich fotek znajdzie się w kalendarzu!
Jestem początkującą spotterką i sama świadomość, że ktoś uznał moje zdjęcie za wystarczająco dobre, aby je opublikować - jest dla mnie dużym wyróżnieniem.
A poza tym, podoba mi się świadomość bycia anonimowym dobroczyńcą heheh
Canon EOS 400D + MTO 11CA 1000/10
Udostępniłem erratę dla tych, którzy chcieli by sobie poprawić wyżej wspomnianą pomyłkę, można ją pobrać TUTAJ.
Wystarczy wydrukować ten pasek w odpowiednim rozmiarze i przesłonić oryginalną wersję (rozmiar starałem się dostosować do rozdzielczości 300 DPI, wysokość na wydruku powinna wynosić około 0,8 cm = 8 mm).
Wystarczy wydrukować ten pasek w odpowiednim rozmiarze i przesłonić oryginalną wersję (rozmiar starałem się dostosować do rozdzielczości 300 DPI, wysokość na wydruku powinna wynosić około 0,8 cm = 8 mm).
Grzegorz Tuszyński
www.grztus.pl
www.grztus.pl
Dziś wyjdzie ostatnia partia kalendarzy, 8 sztuk, przepraszam że tak późno, ale naprawdę wcześniej nie dałem rady. Będą to kalendarze dla:
AiP, Majona, Barfiego, Skutera, Panmichu, Fryzyjki, Lotara i Micka.
Powinny być na miejscu w poniedziałek.
Wszystkie inne kalendarze (wysyłane wcześniej) powinny już dawno u was być, zatem jeśli ktoś jeszcze nie otrzymał, musi się chyba pofatygować na pocztę i zapytać co jest grane.
Dotychczas nie otrzymałem zaś wpłat ani adresów od Tommy, Marq i MaxLag - czekam na odzew od was.
AiP, Majona, Barfiego, Skutera, Panmichu, Fryzyjki, Lotara i Micka.
Powinny być na miejscu w poniedziałek.
Wszystkie inne kalendarze (wysyłane wcześniej) powinny już dawno u was być, zatem jeśli ktoś jeszcze nie otrzymał, musi się chyba pofatygować na pocztę i zapytać co jest grane.
Dotychczas nie otrzymałem zaś wpłat ani adresów od Tommy, Marq i MaxLag - czekam na odzew od was.
Grzegorz Tuszyński
www.grztus.pl
www.grztus.pl