Mój pierwszy raz !!! ;)

Forum o sprawach nie zawsze związanych z lotnictwem.
Awatar użytkownika
Kilerek

Siemanko wszystkim :-D

To była niedziela w godzinach popołudniowych kiedy to przez okno zauważyłem w odległości ok 2-3 km samolot lecący bardzo nisko. Postanowiłem sie dowiedzieć o co chodzi (już nie pierwszy raz widziałem ten samolot w weekendy jak sobie lata). Postanowiłem się wybrać w ten rejon i obadać sprawę :mrgreen: ;-) Dość szybko udało mi się zlokalizować owe "polowe lotnisko" które to znajduje się w miejscowości obok, i już po chwili byłem na miejscu. Dowiedziałem się że pewien gość przyjechał ze USA i kupił tutaj sobie samolot aby wypoczywać i oddać się pasji latania. Obecnie mieszka gdzieś w Wojnarowej a do mojej sąsiedniej miejscowości o nazwie Polna, przyjeżdża w weekendy aby sobie polatać nad naszymi pięknymi krajobrazami. Okazało się także że chętnie weźmie na pokład samolotu każdego kto ma ochotę (za drobną opłatą na paliwo) ;-) Nie wahając się ani chwilę postanowiłem odbyć swój pierwszy dziewiczy lot ;-) Niestety musiałem trochę odczekać w kolejce ponieważ było już kilka chętnych osób (nawet było starsze małżeństwo - właściwie już dziadkowie) :lol: którzy też zapragnęli tego "pierwszego razu" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

A teraz kilka fotek maszyny którą miałem okazję wzbić się w powietrze :-D

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

I w końcu nadeszła moja pora.... :mrgreen:

Tuż po starcie...

Obrazek

A po kilku sekundach już nad swoją chatą :mrgreen: 8-)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

A teraz kilka fotek krajobrazowych miejscowości Szalowa i Polna :-D

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Mój ojciec oczywiście nie mógł odpuścić okazji i także zapragnął wzbić sie w powietrze :mrgreen: :-D

Obrazek
Obrazek

W między czasie nadleciał znajomy naszego "pilota" i pokręcił sie trochę nad nami ;-)

Obrazek

Nawet przelotówka się złapała 8-)

Obrazek

I odlot naszego gościa z drugiej maszyny na lotnisko do Łososiny Dolnej

Obrazek

Powrót ojca na tle zachodzącego słońca (za chmury :mrgreen: )

Obrazek
Obrazek
Obrazek

I na koniec... parkowanie w hangarze

Obrazek

Nie zapomnę tego "pierwszego razu" do końca życia !!! :mrgreen:

Zmniejszyłem rozdzielczość fotek aby sie lepiej oglądały. Nie które fotki są słabej jakości (szczególnie te z powietrza), a to za sprawą szyby w kabinie jak i również obiektywu KITowego który na pewno nie jest przeznaczony do takich fotek.

Pozdrawiam.
UN133 UL984 UL986 UL999 UL619 UL623 PADKA-TEPNA LENOV-ARDAG oraz inne.

Moje JP.net
Awatar użytkownika
grztus
Kontakt:

Heh... chyba się wybiorę w wasze okolice... ;-)
Gratuluję pierwszego lotu! Ciekawe czy urośnie nam z tego nowy pilot... :-D
Grzegorz Tuszyński
www.grztus.pl
Awatar użytkownika
Kilerek

Serdecznie zapraszam, nawet samolotem, o ile wystarczy Wam 270 metrów pasa (wykoszonej łąki) :mrgreen:
UN133 UL984 UL986 UL999 UL619 UL623 PADKA-TEPNA LENOV-ARDAG oraz inne.

Moje JP.net
Maciejh76

Właśnie dziś mija 1 rok i 1 dzień od mojego pierwszego razu :oops: ;-) :-P byłem jeszcze taki młody, niedoświadczony ;-) dokładnie 26 grudnia 2006r. w godzinach przedpołudniowych wyszedłem na swój pierwszy spotting uzbrojony w "gołego" FZ50 :oops: ;-) a oto moje dwa pierwsze zdjęcia :-P

~Letki Babko

Obrazek

UL984

Obrazek
PawelB

Witam

Jeszcze nie leciałem (poza upadkiem z wysokości), ale może się skuszę na 5 minut lotu szybowcem w Aeroklubie za 50 zł :->

Pozdrawiam
lornetka, notes, obserwacja - wspomnienia to jest to !
karol_n1

Ja leciałem 2x w życiu :)
pierwszy raz na Żarze w... koło 2001 roku, chyba Wilgą
drugi raz KTW-AYT w tym roku B734 Sky Airlines

Pozdrawiam
Ania
Kontakt:

Jak już tak sobie wspominamy, to ja lotnicze dziewictwo straciłam kilka lat temu z tym oto misiakiem :->

Obrazek
Canon EOS 400D + MTO 11CA 1000/10
fryzyjka
Kontakt:

Tak nam się wczoraj z Anią podczas rozmowy płynnie przeszło z tematu spotkań spotterskich do 'pierwszych razów'. To i ja się pochwalę. :mrgreen:
Mój pierwszy przeleciany samolot.
Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam, Karolina.
Maciejh76

Witam witam :-D właśnie wczoraj wieczorem przypomniało mi się, że miałem też kilka innych "moich pierwszych razów" ;-) :-P i odgrzebałem fotkę z mojej pierwszej walki powietrznej ;-) oj fotokarabin rozgrzał się do czerwoności ;-)

Obrazek

pozdrawiam Maciej
Awatar użytkownika
Henry

Witam

"Mój pierwszy raz " och to było ponad 20 lat temu 8-) :mrgreen: :mrgreen: .
Był to lot na zakończenie podstawówki na trasie Szczecin-Warszawa samolotem AN-24
Lot z tego co pamiętam trwał około 50 minut .Był poczęstunek na pokładzie przez stewarda cukierkami .Nad War-ą nieźle nas bujało , a po wylądowaniu ból uszu był niesamowty :-/ :-D .Wycieczka była wspaniała ,pozostały wspomnienia oraz bilet :-D
Pozdrawiam
-------------------------------------------
D80+MTO
ODPOWIEDZ