Samoloty na wysokościach przelotowych - LUTY 2008
Mam pytanie - obserwuje / foci ktoś UP851 ? Jest to chyba jedyna trasa jaką mam idealnie w zenicie ale tu chyba nic nie lata, dlatego mam pytanie czy ktoś COŚ tu widział
Po UP851 latają poranne Qantasy (w wakacje między 4:30 a 6:00 nad Wawą pojawiały się nawet 4). Ponadto latał jakiś brytyjczyk na B777 w okolicach południa, ale nie wiem czy wciąż to robi, no i czasem się zdarzają rodzynki takie jak Air India lub Air New Zeland. Widziałem też kilka razy A346 Virgin oraz raz A346 Thai.
Grzegorz Tuszyński
www.grztus.pl
www.grztus.pl
Brytyjczyk z DAC (nidy nie widziałem nic innego niz 777,zazwyczaj przed południem), choc i czasem z Indii sie trafiał..Ostatnio tez upodobały sobie te trase MDki LH CARGO.. zjawił sie tez kilka razy KLM (747)..nie pamietam dokad.Latał dość późno. Moge poszperac..grztus pisze:Po UP851 latają poranne Qantasy (w wakacje między 4:30 a 6:00 nad Wawą pojawiały się nawet 4). Ponadto latał jakiś brytyjczyk na B777 w okolicach południa, ale nie wiem czy wciąż to robi, no i czasem się zdarzają rodzynki takie jak Air India lub Air New Zeland. Widziałem też kilka razy A346 Virgin oraz raz A346 Thai.
Ł
AWACS NATO przeleciał się dziś nad Polską. Nie znam jednak dokładnej trasy: LX-N90447, lot NATO 14
EDIT 10:30:
LX-N90448 lata jako NATO 21.
EDIT 10:30:
LX-N90448 lata jako NATO 21.
Ostatnio zmieniony 07 lutego 2008, 10:46 przez grztus, łącznie zmieniany 2 razy.
Grzegorz Tuszyński
www.grztus.pl
www.grztus.pl
DarekRz do mnie dzwonił, właśnie Mrija przeleciała jako lot ADB602F, niestety chmury nie pozwoliły jej zaobserwować.
Grzegorz Tuszyński
www.grztus.pl
www.grztus.pl
Witamgrztus pisze:DarekRz do mnie dzwonił, właśnie Mrija przeleciała jako lot ADB602F, niestety chmury nie pozwoliły jej zaobserwować.
A ryk silników był niesamowity .................... .Gdyby nie te chmury miałbym przyjemność zobaczyć ją po raz trzeci
pozdrawiam
Kronos BP 26x70 , Garrett 30x100 ,Nikon Sportstar 8x25 EX
No to ja nic już nie kumamMarcin76 pisze:Mrija wylądowała o godzinie 14 w Geilenkirchen
Tak czy inaczej, leciała wczoraj i dzisiaj. Jeśli dziś poleciała na zachód, to może w sobotę by postanowiła wracać gdy pogoda się poprawi
Grzegorz Tuszyński
www.grztus.pl
www.grztus.pl
Cześć.Chudy pisze:Mam pytanie - obserwuje / foci ktoś UP851 ? Jest to chyba jedyna trasa jaką mam idealnie w zenicie ale tu chyba nic nie lata, dlatego mam pytanie czy ktoś COŚ tu widział
Po UP851 lata dość często B744 Lufthansa FRA-HKG po godz. 19.
Trafia się również w locie powrotnym po godz. 17.
Po godz. 14 z tego co pamiętam codziennie śmiga też A300 Lufthansa do Alma Aty.
Na drodze tej widziałem kiedyś jeszcze B742 ABC kierunek E.
W niedziele ok. 11 pojawiała się BA B772 z Bangalore.
Czasami mozna ustrzelić Aeroflota w drodze na Okęcie.
B767 Air China, która była jakiś czas temu w Warszawie
wleciała do nas właśnie po UP851.
Pozdrawiam,
majon
Widzę: UM984, UN191, UL999, UM70, UM977, UP851.