Wszystko zależy .
Czy używasz Barlowa , jak jest ze światłem w dany dzień , czy focisz pod słońce czy ze słońcem za plecami, itd.. itp..
Myślę ,że ISO 200 będzie ok.
KF
Ps. Ale to pasuje pisać w dziale "Czym obserwować i czym robić zdjęcia "
Samoloty na wysokościach przelotowych - MARZEC 2008
Witam
Lotar ten Sokolik to przyleciał aż z nad morza na przegląd do PZLu. Nie wiesz może na jakiej częstotliwości nadają jak do przylatują do EPSW ? Czyżby na aeroklubowej 122.700 ?
Swego czasu widywałem LWP m.in. z Tomaszowa Mazowieckiego, ale w ubiegłym roku pojawiał się na niebie Kania z Gdańska też na serwisie
Co do smug najłatwiej odróżnić B747 od A340, jeszcze jak nadlatuje do bajka
Pozdrawiam
Lotar ten Sokolik to przyleciał aż z nad morza na przegląd do PZLu. Nie wiesz może na jakiej częstotliwości nadają jak do przylatują do EPSW ? Czyżby na aeroklubowej 122.700 ?
Swego czasu widywałem LWP m.in. z Tomaszowa Mazowieckiego, ale w ubiegłym roku pojawiał się na niebie Kania z Gdańska też na serwisie
Co do smug najłatwiej odróżnić B747 od A340, jeszcze jak nadlatuje do bajka
Pozdrawiam
lornetka, notes, obserwacja - wspomnienia to jest to !
PawelB - tak mi się wydawało - zalatywało śledzikami
co do częstotliwości to się dopytam u mojego znajomego - jak się pojawi w pobliżu - ( oczywiście jak skleroza mnie nie dosięgnie )
co do częstotliwości to się dopytam u mojego znajomego - jak się pojawi w pobliżu - ( oczywiście jak skleroza mnie nie dosięgnie )
Pozdrawiam.
Nikon D50 + Rubinar 1000
Nikon D50 + Rubinar 1000
A odróżnij po smudze nadlatującego A340 od C17PawelB pisze:Co do smug najłatwiej odróżnić B747 od A340, jeszcze jak nadlatuje do bajka
Grzegorz Tuszyński
www.grztus.pl
www.grztus.pl
Smuga C17 do A340 jest bardzo podobna, jednak u C17 po jakieś 5 długościach kadłuba przechodzi w delikatnie rozchodzący się kształt beczułkowaty, następnie dalej się delikatnie schodzą.grztus pisze:A odróżnij po smudze nadlatującego A340 od C17PawelB pisze:Co do smug najłatwiej odróżnić B747 od A340, jeszcze jak nadlatuje do bajka
Południe(UL984) było podczas operacji w Afganistanie nawet i dziesięciokrotnie w ciągu dnia nawiedzane przez te maszyny. Gryni, FL350, Stesla, potwierdzą. W pewnym momencie C17 nam obrzydły Co jak co ale dzięki malowaniu "low visblity" C17 można odróżnić z naprawdę bardzo daleka.
Jeśli o smugach mowa to A380 ma smugę bardzo przypominającą Rusłanka
WESOŁYCH ŚWIĄT WSZYSTKIM ŁOWCOM ŻYCZY PAWEŁ
Może układ jest podobny patrząc na oba samoloty "od spodu", ale AN124 nie dymi tak szeroko. Rusłan nadlatujacy "z boku" po smudze wygląda jak jakieś większe siódemki, a w A380(co było widać na zdjęciach z zeszłego roku kiedy leciał bodajże z HKG) odstają podobnie jak w A340.Rasog pisze:
Jeśli o smugach mowa to A380 ma smugę bardzo przypominającą Rusłanka
Wesołych Świąt
JasÂło UL984 UL986 UM857 UP746 PADKA-TEPNA i inne skróty
Pewnie większy wingflex. No ale wróćmy już do tematubartek15 pisze:...odstają podobnie jak w A340.
Grzegorz Tuszyński
www.grztus.pl
www.grztus.pl
Cześć,
Dziś przyszła kolej na mnie . Miałem dosłownie 5-6 sekund na zrobienie zdjęcia między chmurami, i niezbyt udało mi się wyostrzyć.
A380 9V-SKB jako SQ317 kolejny raz na PADKA-TEPNA:
Drugi trochę nie w kadrze, ale za to nieco ostrzejszy.
Pozdrawiam.
Wielkie podziękowania dla Marcina76, za ostrzerzenie o tym potworze
Dziś przyszła kolej na mnie . Miałem dosłownie 5-6 sekund na zrobienie zdjęcia między chmurami, i niezbyt udało mi się wyostrzyć.
A380 9V-SKB jako SQ317 kolejny raz na PADKA-TEPNA:
Drugi trochę nie w kadrze, ale za to nieco ostrzejszy.
Pozdrawiam.
Wielkie podziękowania dla Marcina76, za ostrzerzenie o tym potworze
Ostatnio zmieniony 22 marca 2008, 15:18 przez Gryni, łącznie zmieniany 1 raz.
ZRT460/457M
BRAWO Bardzo dobre fotki Gratuluje
Noooo pięknie
Widać, że A380 lata dla każdego z osobna z pod UL984 .Pozazdrościć
Kilerek widać ,że Twoje jęki co do latania A380 po UL980 władze SQ wzięły pod uwagę
Zdrowych i Wesołych Świąt Wielkanocnych
Widać, że A380 lata dla każdego z osobna z pod UL984 .Pozazdrościć
Kilerek widać ,że Twoje jęki co do latania A380 po UL980 władze SQ wzięły pod uwagę
Zdrowych i Wesołych Świąt Wielkanocnych
Pozdrawiam
-------------------------------------------
D80+MTO
-------------------------------------------
D80+MTO