smialus
Dzięki za strzałki. Widziałem te maszyny, ale niestety baterie odmówili posłuszeństwa.
Wiem, że trochę zalatuje to buractwem, ale polecialy przez balkon.
Lecą 2 czy 3 maszyny w ciągu dnia a tu fotki zrobić nie można bo baterie ładowane przez dwa dni mają "focha"
Fotki świetne. Cathay z okienkami !
Extra!!
Samoloty na wysokościach przelotowych - LUTY 2009
Witam
Nie mogąc sie doczekać porannych obserwacji w lecie prowadzę poranne obserwacje wirtualne w zimie....też ciekawe
Dzisiejszy poranek miał bardzo sensacyjny przebieg gdyz ......
o 5.35 poniżej punktu tolpa wleciala A343 Lufthansa lot DLH759 i przeleciala nad Lublinem wzdluż UL980 z lekkim przesunieciem na północ
o 5.48 taką samą trasą poszła B744 Lufthansa lot 761
o 6.03 ta sama trasa i B744 Lufthansa lot 757
o 6.17 ta sama trasa i A343 Lufthansa lot 753
i potem jeszcze jak donosi Michałw B744 Lufthansa lot 755 .
No cóz .................zyczę nam aby te maszyny utrwaliły sobie ta trase
Nie mogąc sie doczekać porannych obserwacji w lecie prowadzę poranne obserwacje wirtualne w zimie....też ciekawe
Dzisiejszy poranek miał bardzo sensacyjny przebieg gdyz ......
o 5.35 poniżej punktu tolpa wleciala A343 Lufthansa lot DLH759 i przeleciala nad Lublinem wzdluż UL980 z lekkim przesunieciem na północ
o 5.48 taką samą trasą poszła B744 Lufthansa lot 761
o 6.03 ta sama trasa i B744 Lufthansa lot 757
o 6.17 ta sama trasa i A343 Lufthansa lot 753
i potem jeszcze jak donosi Michałw B744 Lufthansa lot 755 .
No cóz .................zyczę nam aby te maszyny utrwaliły sobie ta trase
Kronos BP 26x70 , Garrett 30x100 ,Nikon Sportstar 8x25 EX
-
Ja bym się nie pogniewał jak by jeszcze trochę bardziej na północ się przesunęły .
UL999, UM70 oba w zenicie (prawie)
Witam
Grzegorzu a na co ci na północ ??????? Szły jakieś 10 km na północ od Lublina więc musialeś je mieć po południowej stronie "swojego"nieba bardzo blisko zenitu . czyli o poranku idealnie -lepiej niz z Lublina
Grzegorzu a na co ci na północ ??????? Szły jakieś 10 km na północ od Lublina więc musialeś je mieć po południowej stronie "swojego"nieba bardzo blisko zenitu . czyli o poranku idealnie -lepiej niz z Lublina
Panowie Lufa wykonała jak rozumiem gest dobrej woli w Waszą stronę Dziwne rzeczy się dzieją na naszym niebie. Z TXL powinne jak dawniej śmigać duże Lufy po UL980 do Jakarty czy też na Bali.
Mnie martwi jeszcze jedna rzecz. Lot LH759 nie jest już wykonywany na "kabanosiku" A346
Mnie martwi jeszcze jedna rzecz. Lot LH759 nie jest już wykonywany na "kabanosiku" A346
Witam
Pazerność spotterska nie zna granic ......................ja też bym chciał
Tak sobie obserwuje radarek piopawlu i widzę kilka absurdów ktore trzeba by zmienić .
np. niejaka China Airlines lata sobie tak -zasuwa z północy na południe po niemieckiej stronie . Potem przez Czechy, Słowacje ,Węgry ,Rumunię ............
A czy nie lepiej by było przez Polskę .Ile by to problemów rozwiązało
pozdrawiam
Pazerność spotterska nie zna granic ......................ja też bym chciał
Tak sobie obserwuje radarek piopawlu i widzę kilka absurdów ktore trzeba by zmienić .
np. niejaka China Airlines lata sobie tak -zasuwa z północy na południe po niemieckiej stronie . Potem przez Czechy, Słowacje ,Węgry ,Rumunię ............
A czy nie lepiej by było przez Polskę .Ile by to problemów rozwiązało
pozdrawiam