Prośby o fotki na trasie
Tacy to mają fajnie, ja nigdy nie gościłem na pokładzie żadnego samolotu. Chyba że samolotu-restouracji
Obserwuje UN191 UL621 UP851 UN871 UN744 UT711UL980 i wszystko co leci z/do Okęcie
MAK102+VelbonDF50+Olympus E410 na lotnisku Nikon P90
MAK102+VelbonDF50+Olympus E410 na lotnisku Nikon P90
Gorące podziękowania dla mgebczyka za niespodziankę jaką mi sprawił!
Oto ona:
W przyszłym tygodniu trasy, w planach m.in. LDZ i RZE
Oto ona:
W przyszłym tygodniu trasy, w planach m.in. LDZ i RZE
Grzegorz Tuszyński
www.grztus.pl
www.grztus.pl
Jutro (niedziela 28.06) około godziny 12 startuję w długą trasę: Radom-Piotrków-Częstochowa-Kielce-(Stalowa Wola?)-Lublin(Radawiec)-Kazimierz-Kozienice-Radom. Lot zajmie około 3-3.5 godziny w zależności czy odbijemy na Stalową. Ponadto w planie chwilowy postój w Częstochowie.
Może komuś uda się mnie sfotografować, samolot to PZL 150 Koliber SP-FRK, widoczny na powyższych zdjęciach mgebczyka.
Złapiecie mnie na 119.45MHz (Wawa info) a na południowym odcinku na 119.27 MHz (KRK info).
Pozdrowionka dla wszystkich!
Może komuś uda się mnie sfotografować, samolot to PZL 150 Koliber SP-FRK, widoczny na powyższych zdjęciach mgebczyka.
Złapiecie mnie na 119.45MHz (Wawa info) a na południowym odcinku na 119.27 MHz (KRK info).
Pozdrowionka dla wszystkich!
Grzegorz Tuszyński
www.grztus.pl
www.grztus.pl
I niestety nie udało się oblecieć trasy jak planowano. Kilka minut przed startem okazało się, że za 4h samolot musi być już w powietrzu z kolejnym zadaniem (opóźnił się przylot z poprzedniej trasy), więc zapadła decyzja o skróceniu mojej trasy i locie w odwrotnej kolejności.
I tak o 12:40 wystartowałem z EPRP do EPLR przez Kozienice i Kazimierz Dolny, o 13:40 zrobiłem w Radawcu konwojerka i odbiłem na Stalową Wolę, gdzie doleciałem chyba o 14:03, tam też był konwojerek i lot do Masłowa ponad Sandomierzem (kółko na zdjęcia). Po konwojerze w Kielcach przeszedłem nad Suchedniowem i wykonując kilka dodatkowych kółek nad Radomiem doleciałem około 15:40 do EPRP.
Wiem, że AceKarol czekał na mnie w EPCH - nie mogłem się do ciebie Karolu dodzwonić, a i do startu miałem raptem kilka chwil od zapadnięcia decyzji, a trzeba było jeszcze szybko przeliczyć trasę. Może innym razem się spotkamy, na razie w planie LDZ przez KRN - miało być jutro, ale nie wiem czy się uda - niestety przy tej pogodzie wszystko jest nieprzewidywalne
I tak o 12:40 wystartowałem z EPRP do EPLR przez Kozienice i Kazimierz Dolny, o 13:40 zrobiłem w Radawcu konwojerka i odbiłem na Stalową Wolę, gdzie doleciałem chyba o 14:03, tam też był konwojerek i lot do Masłowa ponad Sandomierzem (kółko na zdjęcia). Po konwojerze w Kielcach przeszedłem nad Suchedniowem i wykonując kilka dodatkowych kółek nad Radomiem doleciałem około 15:40 do EPRP.
Wiem, że AceKarol czekał na mnie w EPCH - nie mogłem się do ciebie Karolu dodzwonić, a i do startu miałem raptem kilka chwil od zapadnięcia decyzji, a trzeba było jeszcze szybko przeliczyć trasę. Może innym razem się spotkamy, na razie w planie LDZ przez KRN - miało być jutro, ale nie wiem czy się uda - niestety przy tej pogodzie wszystko jest nieprzewidywalne
Grzegorz Tuszyński
www.grztus.pl
www.grztus.pl
No ja od zawsze latam z trawy, także nie było problemu, całkiem gładkie lotnisko (przyleć kiedyś na EPRP to zobaczysz jak można podwozie zgubić ). Jutro rano prawdopodobnie trasa EPRP-KRN-EPLL i powrót przez KRN. Może dziś wieczorem będę znał bliższe szczegóły.
Grzegorz Tuszyński
www.grztus.pl
www.grztus.pl
Nie wiedziałem, czy już wróciłeś z AirPower Ale obfotografowałem ci okolicę (tą wielką budowę drogi). Pozdrówki!
A w środę około 12:30-13:00 start do trasy EPRP-KRN-KILO-EPLL-TANGO-Końskie-Szydłowiec-EPRP.
EDIT: 1.07.2009
No i udało się, trasa do Łodzi zaliczona. Wszystko zgodnie z planem, oprócz godziny startu (coś koło 14:50), podchodziliśmy do lądowania w burzy, a na start musieliśmy poczekać aż przekołuje Coredon i odleci Ratownik 16. Ogólnie było fajnie
A w środę około 12:30-13:00 start do trasy EPRP-KRN-KILO-EPLL-TANGO-Końskie-Szydłowiec-EPRP.
No i udało się, trasa do Łodzi zaliczona. Wszystko zgodnie z planem, oprócz godziny startu (coś koło 14:50), podchodziliśmy do lądowania w burzy, a na start musieliśmy poczekać aż przekołuje Coredon i odleci Ratownik 16. Ogólnie było fajnie
Grzegorz Tuszyński
www.grztus.pl
www.grztus.pl
A przyszła taka ładna Pani?? :pgrztus pisze:Nie wiedziałem, czy już wróciłeś z AirPower Ale obfotografowałem ci okolicę (tą wielką budowę drogi). Pozdrówki!