Witam
Grzybobranie na mojej działce trwa w najlepsze . Muszę się tym zadowolić ,gdyż obowiązki nie pozwalają na wyjazd do lasu . W piątek "wyciąłem " około 20 dużych koźlarzy Babka (wszystko nieprawdopodobnie zdrowe). Pojawiły się też kolejne "czerwonogłowce" . Pośród setek olszówek porastających działkę wybrałem jedno maleństwo . Trzyma je moja córka - prawda ze grzybek niczego sobie ?
Kożlarze czerwono-pomarańczowe :
Olszóweczka :
pozdrawiam
Przyroda i inne ciekawostki...
- vader
- Administrator
- Obserwuję: niebo :)
- Kontakt:
No no Aż bym się znów do lasu na grzyby wybrał. Ciekawe jak jest w tym temacie w UK, będę musiał się zorientować.Darek Rz pisze:Witam
Dziś pojawiły się pierwsze grzyby u mnie na działce . Na razie kozaki .
pozdr.
Witam
Jakieś 4 godziny zbierania z żoną . Na wierzchu podgrzybki pod spodem czerwoniaki, Babki , borowiki, sitki, bagniaki . A gdzie zbierałem ? nie powiem .Mogę tylko powiedzieć że w sobotę wstałem o 3.45 co by tam dojechać o świcie bo to 150km od Lublina .Najpierw się jedzie normalną droga , potem gorszą , potem jeszcze gorszą , potem polną ,a potem 5km piechotę ( serio) . Zadupie jakich mało .
Jakieś 4 godziny zbierania z żoną . Na wierzchu podgrzybki pod spodem czerwoniaki, Babki , borowiki, sitki, bagniaki . A gdzie zbierałem ? nie powiem .Mogę tylko powiedzieć że w sobotę wstałem o 3.45 co by tam dojechać o świcie bo to 150km od Lublina .Najpierw się jedzie normalną droga , potem gorszą , potem jeszcze gorszą , potem polną ,a potem 5km piechotę ( serio) . Zadupie jakich mało .
Kronos BP 26x70 , Garrett 30x100 ,Nikon Sportstar 8x25 EX
- Scorpio86
- Obserwuję: M860, L980, L999
- Kontakt:
Blog: http://scorpio86-planespotting.blogspot.com (zdjęcia, nowe malowania, ciekawostki oraz wiele innych informacji:))
- Scorpio86
- Obserwuję: M860, L980, L999
- Kontakt:
Blog: http://scorpio86-planespotting.blogspot.com (zdjęcia, nowe malowania, ciekawostki oraz wiele innych informacji:))