A droga lotnicza, a miejsce zrobienia fotki a nr lotu to gdzie...
Pozdrawiam!
Niestety ten skrót jest poza moim zasięgiem. Chyba nawet z soczewką Barlowa wiele bym nie zdziałał. Odległość i jeszcze raz odległość. Robię jednak co mogę, żeby dokumentować przeloty z Sankt Petersburga głównie, bo nie wiadomo ile maszyny te jeszcze u nas polatają. Oby jak najdłużej, bo jak się wyniosą nad zachodnią Ukrainę, to zostanie tylko BABKO-BIGLU i TOSPO-BABKO w zasadzie na jesień. Ehh, ciężkie czasy przed spotterami z południa i wschodu Polski. Chyba to taka próba charakteru będziestesla pisze:Witam!
RafalBel dzięki za fotki, szkoda tylko, że tak mało ich ze skrótu PODAN-BIGLU. Dziś od 12:00 byłem przy FR24, więc wiem jaki tam był ruch (a był duży). B744 w locie UN9479 u mnie też leciał bez smugi. Droga UL984 prawie śpi, tylko drobnica w postaci B737 (choć PS w malowaniu po Aerosvit) i A320. Tuż przed 18:00 pojawiła się tam jednak gwiazda dzisiejszego dnia czyli Rusłan w locie z LEJ. Powtarza się sytuacja z lat 90-tych XX wieku. Po UM857 ruch był o wiele większy ruch niż na UL984, co dzisiaj może wydawać się czymś niedorzecznym. Podziękowania dla Darka Rz za współpracę.
Pozdrawiam!