Joł,
Sugerując się innymi tematami w tym dziale stwierdziłem, że jednak ta "relacja" bardziej pasuje tutaj, i postanowiłem przenieść temat z działu "Zdjęcia z lotnisk" tutaj. Przepraszam za zamieszanie
Na dobry początek kilka zdjęć z lotniskowego Besucherparku, czyli tłumacząc na nasze, parku dla zwiedzających. W znajdującym się poza terminalami parku możemy znaleźć sklep z lotniczymi pamiątkami - modelami samolotów, makietami lotnisk, naszywkami, naklejkami itp, itp, restaurację, gdzie między innymi można napić się monachijskiego piwa, oczywiście toalety, górkę spotterską i kilka muzealnych eksponatów.
Górka spotterska ma ze 20m wyskości, i aby na nią wejść trzeba uiścić opłatę w wysokości 1€ a następnie pokonać stokilkadziesiąt stopni. Wszystko to jest jednak rekompensowane przez takie widoki:
Z drugiej strony górki stoją wspomniane wcześniej muzealne eksponaty, do których można podejść i wejść, za symboliczną opłatą 2€. A wygląda to tak:
Widok ogólny i obiecana Connie:
DC-3 Swissair, do którego niestety nie można było wejść:
I Junkers 352L Lufthansy:
Stoi tam jeszcze Bolkow BO105 w barwach ADAC, ale niestety gdzieś mi się zapodział.
Oczywiście zdjęć będzie dużo więcej (w trochę lepszej jakości mam nadzieję), ale ogarnięcie przeszło 2000 fot może to trochę potrwać
Edit. No to lecimy z galeryjnymi:
Na przystawkę, uważany przez wiele osób za danie główne w MUC, A388 Emirates.
I reszta:
c.d.n...
Pozdro,
Paweł
Wrzesień na EDDM
RafalBel pisze:Tak przeglądam ten ogrom świetnych fotek i stwierdzam jeden brak. Mianowicie chodzi mi o A333 Oman Air
Mówisz i masz . No prawie, bo mam tylko A332. Poniżej razem z innym niegaleryjnymi strzałami:
Porównanie rozmiarów...
777 vs 333
i 388 vs 321
Hałas łopat tego Pana był niesamowity:
I 2 zdjęcia monachijskiego Terminala 2 zarezerwowanego wyłącznie dla DLH i jej koleżków ze Star Alliance
Pozdro:)