Po raz kolejny w tym roku piłkarze FC Basel odwiedzili Poznań, tym razem na mecz grupowy z Lechem w Lidze Europejskiej. I po raz kolejny Lech dostał w czapkę, jednocześnie żegnając się z europejskimi pucharami. Szkoda, bo dzięki takim meczom do POZ wpadały inne niż zwykle samoloty.
Pozdro!
Ławica i okolice
Co tu dużo mówić. Wreszcie się doczekałem! Pierwsza tegoroczna niespodzianka, i to jaka! Do tej pory Emirat wielokrotnie miał wpisany w FPL Poznań jako lotnisko zapasowe, ale za każdym razem warunki w WAW poprawiały się na tyle wcześnie, że mógł lądować w Warszawie. Ale nie dziś, nie tym razem. I co dziwne, pogoda w POZ dopisała. I miałem dzień wolny. I pomimo tego, że miałem tylko 20 minut, żeby ubrać się i dojechać na lotnisko, to zdążyłem, bo nie było korków. Cud na cudzie. Dzięki temu wszystkiemu, co przeczy spotterskim prawom Murphyego, mogłem stać się świadkiem pierwszego, historycznego lądowania i startu B777 w Poznaniu... Oby nie ostatniego!
CDN,
Pozdro!
I obiecany ciąg dalszy:
CDN,
Pozdro!
I obiecany ciąg dalszy:
Czołem!
Jeszcze do końca nie opadły emocje po wizycie T7, a do POZ zawitała kolejna ciekawostka. Tym razem kanadyjski C-17. Przyleciał w nocy z piątku na sobotę, odlatywał dopiero w niedzielę. Z poznańskiego tarasu wyglądał tak:
Otwarcie roku na Ławicy mamy porażające Oby tylko trend się utrzymał. 2 tego typu akcje w miesiącu zupełnie mnie satysfakcjonują. Pozostaje z niecierpliwością czekać na 747, MD11 i coś konstrukcji radzieckej
Pozdro!
Jeszcze do końca nie opadły emocje po wizycie T7, a do POZ zawitała kolejna ciekawostka. Tym razem kanadyjski C-17. Przyleciał w nocy z piątku na sobotę, odlatywał dopiero w niedzielę. Z poznańskiego tarasu wyglądał tak:
Otwarcie roku na Ławicy mamy porażające Oby tylko trend się utrzymał. 2 tego typu akcje w miesiącu zupełnie mnie satysfakcjonują. Pozostaje z niecierpliwością czekać na 747, MD11 i coś konstrukcji radzieckej
Pozdro!