Witam.
Aerofestival 2016 w moim ujęciu, Jeszcze większość zdjęć na kartach, ale ogólnie jestem raczej zadowolony. Wiadomo, że Tamron VC USD 70-300 czasem bywa za krótki na takie imprezy, ale pracuję i nad tym Imprezę oceniam bardzo wysoko, naprawdę. Po zeszlorocznej klapie nie ma śladu
Jeszcze wielkie podziękowania dla Pawmora za bezcenne wskazówki.
Pozdrawiam
Ławica i okolice
Krótka relacja z imprezy zorganizowanej na Krzesinach z okazji 10tej rocznicy pojawienia się F16 w SP WP. Impreza fajna, choć cały program był opóźniony o 2h z powodu przeciągającego się przemówienia ministra Antoniego i wydarzeń w postaci wręczania "Błasików" itp... szkoda słów. Pogoda dopisała do tego stopnia, że nie wytrzymałem do końca pokazów Program zapowiadał się bardzo ciekawie, bo zaplanowane były występy: F16 Tiger Demo Team, SW4, GA Żelazny, 2x Mi24, Xtream Sky Force (MiG29+Kielak), Orliki, BCI, 2x Su22, MiG29 z kpt Rojkiem, C295 i C130. Niestety, jak już napisałem, z powodu na.... słońca i w zasadzie braku możliwości schowania się w cień, oraz tego, że tego samego dnia musiałem się udać do pracy na nockę, zmuszony byłem zmyć się do domu już w trakcie pokazu Orlików. Oczywiście, gdyby nie 2godzinny poślizg, to nie byłoby problemu...
Dość gadania, czas na foty. Na początek statyka:
F16 Tiger Demo:
Sw4:
GA Żelazny:
Xtream Sky Force. Ppłk pilot Piotr "Kuman" Iwaszko i Artur Kielak. MiG29 i XA42. Połączenie niespotykane, ciekawy pomysł, wykonanie jeszcze lepsze. A start MiGa na podkładzie "Show must go on" Queen to w ogóle poezja :D (ja do 29ego to w ogóle mam straszną słabość )
Mi24 (Na podkładzie "Ride of the Valkyries" R. Wagnera)
Orliki:
Pozdro!
Dość gadania, czas na foty. Na początek statyka:
F16 Tiger Demo:
Sw4:
GA Żelazny:
Xtream Sky Force. Ppłk pilot Piotr "Kuman" Iwaszko i Artur Kielak. MiG29 i XA42. Połączenie niespotykane, ciekawy pomysł, wykonanie jeszcze lepsze. A start MiGa na podkładzie "Show must go on" Queen to w ogóle poezja :D (ja do 29ego to w ogóle mam straszną słabość )
Mi24 (Na podkładzie "Ride of the Valkyries" R. Wagnera)
Orliki:
Pozdro!
Dwie niespodzianki, które ostatnio zawitały w POZ. Nie jest to co prawda jumbo, jak u chłopaków w Rzeszowie, ale też jakoś specjalnie nie narzekam:
A320 FlyNikki w malowaniu Air Berlin. Przyleciał z STN i tam też wracał. Podobno przyleciał z jakimiś ludźmi do fabryki VW w Swarzędzu. Konkretów nie znam.
An26 Rose Air. Przyleciał z LEJ, dokąd poleciał nie wiem, bo zapomniałem sprawdzić. To, że w ogóle mam te zdjęcie to jakiś cud, bo w trakcie robienia zdjęć, jak samolot był jeszcze na pasie, padła mi karta pamięci. Jakoś udało się dobiec do samochodu, wymienić kartę i zrobić kilka fot na drodze kołowania.
Pozdro:)
A320 FlyNikki w malowaniu Air Berlin. Przyleciał z STN i tam też wracał. Podobno przyleciał z jakimiś ludźmi do fabryki VW w Swarzędzu. Konkretów nie znam.
An26 Rose Air. Przyleciał z LEJ, dokąd poleciał nie wiem, bo zapomniałem sprawdzić. To, że w ogóle mam te zdjęcie to jakiś cud, bo w trakcie robienia zdjęć, jak samolot był jeszcze na pasie, padła mi karta pamięci. Jakoś udało się dobiec do samochodu, wymienić kartę i zrobić kilka fot na drodze kołowania.
Pozdro:)