Witam! Pozwole się podpiąć pod temat kolegi, z racji, że tytuł wątku idealnie odzwierciedla poziom mojej wiedzy :). Pytania mam dwa:
1. Jak określić punkty nawigacyjne, przez które przelatywał dany samolot? Często w podpisach zdjęć podajecie np BOKSA-BODLU itp. Mam mapkę tych punktów ale chyba zbyt precyzyjnie nie potrafiłbym tego podpisać.
2. Czy teleskop można bezpiecznie kupić przez internet?
pozdrawiam serdecznie i jeśli były takie zapytania to ich po prostu nie dostrzegłem za co przepraszam.
Waluś
Zielono mi
- walusinsky
- Donator
- Kontakt:
- vader
- Administrator
- Obserwuję: niebo :)
- Kontakt:
1. Wielu z nas już zna na pamięć trochę tych punktów. Poza tym łatwo porównać trasę lotu z mapą www.skyvector.comwalusinsky pisze: ↑15 grudnia 2017, 12:54 Witam! Pozwole się podpiąć pod temat kolegi, z racji, że tytuł wątku idealnie odzwierciedla poziom mojej wiedzy :). Pytania mam dwa:
1. Jak określić punkty nawigacyjne, przez które przelatywał dany samolot? Często w podpisach zdjęć podajecie np BOKSA-BODLU itp. Mam mapkę tych punktów ale chyba zbyt precyzyjnie nie potrafiłbym tego podpisać.
2. Czy teleskop można bezpiecznie kupić przez internet?
pozdrawiam serdecznie i jeśli były takie zapytania to ich po prostu nie dostrzegłem za co przepraszam.
Waluś
2. Zdecydowanie bezpiecznie. To kupno przez internet jak każde inne.
- K_M
- Donator
- Obserwuję: wszystko w promieniu do 50km
początkującym i nie tylko w określaniu punktów nawigacyjnych pomaga radarbox z opcją hi routes(niestety od jakiegoś czasu w wersji premium, ale za to jak w większości rozwiązań premium można za darmo wysyłając dane z radaru)
]Nikon D7200, GSO 10" TV PowerMate 2" 2X, , A7IV FE 200-600[/i]
Jeżeli nie widać moich zdjęć w poście to są tutaj : https://photos.app.goo.gl/6HbopqSiFsDUVd7y5
Jeżeli nie widać moich zdjęć w poście to są tutaj : https://photos.app.goo.gl/6HbopqSiFsDUVd7y5
- walusinsky
- Donator
- Kontakt: