Zapraszam do zapoznania się z tutorialem o wyostrzaniu zdjęć z wykorzystaniem oprogramowania Topaz Labs wspartego sztuczną inteligencją.
Tutorial dostępny na mojej stronie pod poniższym linkiem: WYOSTRZANIE ZDJĘĆ
Przetestowałem Sharpen AI. Największy problem to wyostrzanie całego zdjęcia łącznie z tłem. Duża degradacja nieba, chyba, że ja coś źle robiłem.
Natomiast DeNoise AI jest świetny, lepszy niż TopazDeNoise 6, który aktualnie używam.
Również przetestowałem program i rzeczywiście efekt jest bardzo fajny i zauważalny. Tak samo jak u Mirona pojawiły mi się artefakty na niebie, która jednak można szybko usunąć w PS.
Jedyne co, to na moim macbooku, program bardzo wolno procesuje każde polecenie. Nie wiem czy jest to wina podzespołów, czy po prostu tryb pracy programu. Ale efekty są naprawdę zadowalające
CANON EOS 80D + GSO 10" i SYNTA 8", TAMRON AF 18-270 Di II VC PZD, TAMRON 100-400 F/4.5-6.3 Di VC USD, OLYMPUS 12x50
misiek153 pisze: 14 maja 2019, 13:42
Jedyne co, to na moim macbooku, program bardzo wolno procesuje każde polecenie. Nie wiem czy jest to wina podzespołów, czy po prostu tryb pracy programu. Ale efekty są naprawdę zadowalające