Kolejny negatyw obrobiony, zdjęcia z przylotu chyba 14 Czerwca 1993. Od rana zaczynały się zlatywać maszyny, najpierw 2x AN-2 7365 oraz "Wiedeńczyk" 7447, kilka lotów zrobiła salonka MI-8 630 z Łęczycy, MI-2 4711 oraz 3604, wreszcie popołudniu w czymś w rodzaju szyku przyleciało 6x MI-8 których numerów niestety nie posiadam, poza 656. Już miałem zbierać się do domu, kiedy w oddali zauważyłem 4x MI-24 w szyku schody. Nadleciały nad lotnisko od północy, nisko na dużej prędkości. Dźwięk był taki że ludzie w trwodze rozglądali się dookoła co jest grane. Nagle zza drzew wyskoczyły 4 hokeje, przeszły nad lotniskiem, rozpuściły szyk i wylądowały. Piąty doleciał jakąś godzinę później. Numery to 730, 732, 734, 736, 741. Na koniec przyleciał MI-17 605.
To były dwa tygodnie uczty dla oczu i uszu:).
Pozdrawiam.
Samoloty - poniżej RNAV
- adameczek454
- MrRogalik
- Obserwuję: Wrocławskie niebo
- Kontakt:
Cześć!
Początek kariery i taka niespodzianka! Dotarłem do info o Rusłanie na naszym Wrocławskim lotnisku. 3 razy przekładali godzinę przylotu z Kijowa, ale w końcu się doczekałem, po godzinie 13 Rusłan wyłonił się zza ostrej mgły na wysokości około 200m.
Ustawiłem się dokładnie na ścieżce podejścia do lądowania tak więc przelatywał bezpośrednio nade mną. FENOMENALNE wrażenie i ciary na całym ciele, mam nadzieję ,że znów go zobaczę.
Leciał do nas około 1,5h. Do Krakowa na poziomie 32000 stóp, od Krakowa zniżał.
Niedługo po wylądowaniu ,bo około godziny 17, AN 124 odleciał do WarszaFki
Zdjęcia ogólnie mało wyraźne, kolorystycznie też słabo. Pogoda nieprzyjemna a widoczność nieciekawa.
Antonov AN-124-100M | UR-82007 | GML Kiev - WRO Wrocław | ADB535F |
Początek kariery i taka niespodzianka! Dotarłem do info o Rusłanie na naszym Wrocławskim lotnisku. 3 razy przekładali godzinę przylotu z Kijowa, ale w końcu się doczekałem, po godzinie 13 Rusłan wyłonił się zza ostrej mgły na wysokości około 200m.
Ustawiłem się dokładnie na ścieżce podejścia do lądowania tak więc przelatywał bezpośrednio nade mną. FENOMENALNE wrażenie i ciary na całym ciele, mam nadzieję ,że znów go zobaczę.
Leciał do nas około 1,5h. Do Krakowa na poziomie 32000 stóp, od Krakowa zniżał.
Niedługo po wylądowaniu ,bo około godziny 17, AN 124 odleciał do WarszaFki
Zdjęcia ogólnie mało wyraźne, kolorystycznie też słabo. Pogoda nieprzyjemna a widoczność nieciekawa.
Antonov AN-124-100M | UR-82007 | GML Kiev - WRO Wrocław | ADB535F |