Cześć
Ale chodzi Ci o oryginalne? czy już po podniesieniu lustra. Zmierzę dokładnie i podam wymiary jednych i drugich po powrocie z pracy.
Cześć
Kupowałem wszystko na allegro, śruby i sprężynki.misiek153 pisze: ↑02 maja 2023, 15:47Gdzie kupowałeś śruby z takimi uchwytami? Pamiętasz jaką mają długość?LuckyLukas pisze: ↑25 kwietnia 2023, 20:51 Ja dokupiłem takie same na długość 12mm ale z drutu 1.5mm oraz śruby na odpowiednio dłuższe.
Hej!LuckyLukas pisze: ↑05 maja 2023, 07:15 Cześć
Ale chodzi Ci o oryginalne? czy już po podniesieniu lustra. Zmierzę dokładnie i podam wymiary jednych i drugich po powrocie z pracy.
A powiedz, czy z pomocą tego barlowa udało Ci się zrobić jakieś naprawdę dobre zdjęcia? Ja narazie się uczę i z tego co zauważyłem to w zenicie samolot najlepiej widzę gdy mam podpiętą pod aparat samą czarną część bez tej srebrnej tulei. Wtedy nie jest na tyle duży i mogę go komfortowo śledzić (jeśli tak mogę napisać w moimi umiejętnościami zielonego amatora ). Gdy podepnę pod to jeszcze srebrną tulejkę to samolot jeśli jest w zenicie zajmuje prawie calutki kadr i uchwycenie go w całości sprawia mi problem.karolo95 pisze: ↑03 maja 2023, 02:15 Jeśli będziesz miał pytania na temat Barlowa GSO 2" to zgadamy się na jakąś rozmowę. Swego czasu zjadłem na nim zęby, gdzie większość mówiła, że nie da się nim focić. Nie jest szczytem marzeń, ale po odpowiednim połączeniu może być i masz jakieś 1.7-1.8x. Wtedy musisz mieć połączona srebrna i czarna część z soczewka razem, a bezpośrednio na srebrna część bagnet do aparatu.
Super! DziękiLuckyLukas pisze: ↑06 maja 2023, 10:54 No więc po podniesieniu lustra u mnie wygląda to następująco.
Pozdrawiam