Spotkanie na AirShow 2007

Relacje z imprez lotniczych, pokazów, podróży itp.
Awatar użytkownika
Marta
Kontakt:

KF pisze:hmmm……

Czyli domniemam ,że jak będzie pogoda to w pobliżu Sadkowa w pierwszą sobotę i niedzielę września otworzymy pierwszą NRAV „pralnie” ? ;-)

Martuniu – pożyczymy Ci sprzętu - dasz sobię radę ! – a zawsze lepiej zdjęcia robi się ze słoneczkiem niż pod :)
Poza tym – po starcie 90% samolotów robi zwrot i krąg w tą stronę – myśle że Grześ wie co robi :-) Ach ci tubylcy :-)

KF
Najlepsze jest to, że ja też jestem z Radomia, ale będę potrzebować wskazówek jak tam dojść - ja nie z tych terenów :mrgreen:. Ostatni raz w tamtych okolicach byłam ponad rok temu na odwiedzinach rodzinki u znajomych 8-).
Dzięki KF - niestety dysponuję tylko fuji finepix s9500 :oops:. Przy ogniskowej powyżej 250mm wychodzi mydełko...
Pozdr,
MH
Awatar użytkownika
meteo_expert
Kontakt:

Kochani jeżeli będzie mozliwość...przygarniecie mnie i moją miłośniczkę awiacji pod swe spotterskie spkrzydełka?? Może udałoby się pożyczyć aparat od znajomego (oby...) wiec miałbym obie ręce. Mało się ostatnio udzielam i nie wrzucam fotek ale może bym Was poznał ;)...Co do noclegu mam jak coś.
MOJE METEO - - - - > http://www.exweather.eu

Obrazek
Awatar użytkownika
Gryni

Jestem w sobotę, ale jakby co to chyba tylko na płycie bo nie jadę sam.
ZRT460/457M
Awatar użytkownika
Marta
Kontakt:

Niestety prognoza pogody jest taka sobie :lol:; tymniemniej wiecie moze jak dojechac w te punkty autem i co jest za ulica odchodzaca od Slowackiego w ktora trzeba skrecic :?: , bo mnie moze ojciec zawiesc ale potrzebuje dokladne dane. Naprawde sie nie orientuje w tamtych okolicach kompletnie :-/ .
A moze jak bedzie padac, to sie gdzies indziej umowimy - mnie kusi ten Embraer 170 co ma byc w sobote na statyce, bo ja uwielbiam wprost Embraerki :oops:. BTW, pokazy zaczynaja sie od 9 czy 10, bo mam jakies sprzeczne info :-P.
Pozdr,
MH
Awatar użytkownika
grztus
Kontakt:

Od 9tej to są kasy bodajże czynne, od 10 jest blok AP a właściwe pokazy zaczynają sie po powitaniu VIPów o 12.
Marto, skręcić trzeba w Skaryszewką i dojechać w okolice przystanku "24" Długojów (jest to chyba nawet końcowy dla niektórych autobusów "24" - część kończy tam, część jedzie dalej do Małęczyna). Dziś trochę tam pojeździłem autkiem, znalazłem jedno miejsce, tyle że strasznie dużo szkła i śmieci było (w okolicach punktu 1). Jak ktoś chce bliżej płotu (tylko musi tam bardzo wcześnie zająć miejscówkę) to można TUTAJ, a popołudniu na górkach TUTAJ (ale będzie tam ciężko zaparkować, narożnik jest zawsze oblegany).
Jutro jeszcze sprawdzę rano tą miejscówkę, zarówno pod względem fotografowania, jak również dojazdu i możliwości zaparkowania.
Grzegorz Tuszyński
www.grztus.pl
Awatar użytkownika
Marta
Kontakt:

grztus pisze:Od 9tej to są kasy bodajże czynne, od 10 jest blok AP a właściwe pokazy zaczynają sie po powitaniu VIPów o 12.
Marto, skręcić trzeba w Skaryszewką i dojechać w okolice przystanku "24" Długojów (jest to chyba nawet końcowy dla niektórych autobusów "24" - część kończy tam, część jedzie dalej do Małęczyna). Dziś trochę tam pojeździłem autkiem, znalazłem jedno miejsce, tyle że strasznie dużo szkła i śmieci było (w okolicach punktu 1). Jak ktoś chce bliżej płotu (tylko musi tam bardzo wcześnie zająć miejscówkę) to można TUTAJ, a popołudniu na górkach TUTAJ (ale będzie tam ciężko zaparkować, narożnik jest zawsze oblegany).
Jutro jeszcze sprawdzę rano tą miejscówkę, zarówno pod względem fotografowania, jak również dojazdu i możliwości zaparkowania.
Dzieki za dokladna odpowiedz :-)
Awatar użytkownika
KF

Grzesiu – liczymy na ciebie – jako kierownika tego lotniska :-)
Obiecuje ,że jak w Jaśle będą pokazy lotnicze – to odrobię :-)

KF
Taka maÂła lupka 12"
Awatar użytkownika
meteo_expert
Kontakt:

ja już wiem że nie mogę pojechac (praca) ech, ;/
MOJE METEO - - - - > http://www.exweather.eu

Obrazek
Lotar

Żałuje bardzo, że nie będę mógł spotkać się z Wami, ale mam nadzieję, że podzielicie się po imprezie fotkami. Życzę wam udanej imprezy dużą wrażeń wizualnych :shock: i pogody - bo z nią moga być kłopoty.
Pozdrawiam.
Nikon D50 + Rubinar 1000
Awatar użytkownika
grztus
Kontakt:

Po długich rozważaniach uznaję dla siebie tę miejscówkę za najlepszą, choć jednocześnie najbrudniejszą, ale grilla można odpalić potem kawałek dalej, gdzie już jest czysto, ale drzewa zasłaniały by wcześniejsze pokazy.
Jak mówiłem: rano statyka, potem jadę na miejscówkę. Zabieram Syntę, grilla i kiełbaski.
Potrzebne będą jeszcze: pieczywo, napoje, ketchup i majonez, jednorazówki (kubki talerze i sztućce w ilości maks. na 15 osób - na razie mniej więcej tyle się deklarowało). Wskazane jakieś krzesełka ze sobą zabrać i parasole od deszczu, płyny przeciw komarom... I tym optymistycznym akcentem wyczerpał mi się umysł...
Grzegorz Tuszyński
www.grztus.pl
Awatar użytkownika
KF

Witam

Obrazek
Obrazek

Można by tu było napisać coś śmiesznego i wesołego – ale po takim
strasznym fakcie to każdemu kto lubi lotnictwo naprawdę jest smutno.
Grunt to ,że udało się nam spotkać.
Co prawda nie wszyscy którzy się deklarowali – dotarli , ale może się następnym razem poprawią .

Jak na spotkaniu na którym maiły patrolować niebo dwie synty – dostaliśmy miłą i profesjonalną obstawę .
Obrazek

Nawet gdyby spotkanie odbywało się na plaży naturystów – nikt z nas nie zwracał by uwagi na to co jest dokoła - interesowało nas tylko to co na niebie .
Choć jak widać na fotografii 80% społeczeństwa jest fanami lotnictwa , a 20% woli czytać prasę :-) ale chyba to coś o lotnictwie !
Obrazek

I cel naszego focenia

Latające żaby ;)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jak ci mieszkańcy Sadkowa muszą kochać lotnictwo
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Myślę, że naszą imprezę należy powtórzyć.

KF
Taka maÂła lupka 12"
Awatar użytkownika
Gryni

Cześć,

Faktycznie na początku było bardzo miło, Sis, Fryzyjka, Gawron, Ace, JaroM, cieszę się że was poznałem.
Pod koniec pokazów chciałem pojechać za lotnisko i do Was dołączyć, ale niestety po tym co zobaczyłem o 15:51 nad Radomskim lotniskiem, nie pozostało mi nic innego jak pojechać do domu...

Wielka szkoda.
ZRT460/457M
ODPOWIEDZ