koło Grudziądza. Wg mediów zerwaniu uległy dachy na 5 domach, brak ofiar w ludziach.
  koło Grudziądza. Wg mediów zerwaniu uległy dachy na 5 domach, brak ofiar w ludziach.Relacje "na żywo"
- meteo_expert
- Kontakt:
Lej zszedł...widac to, zresztą analiza CAPE wykazywała możliwość pojawienia się twistera, pojawił się, wiatr wiał 184 km/h, naruszył bardzo mocne sciany budynków, dobrze, że nikt nie zginął....
Pozdrawiam

Pozdrawiam
Witam!
Burze, Cebeki, komunikaty w radio, piloci regulują kursy i wysokość a tutaj cicho?
Niedawno u mnie było tak.
Dębica godz. 17-18

Chmurka niby niewielka, ale to czoło frontu który przechodził nademną. Pojawiła się nawe malutka tęcza.

Później chmury utworzyły już jedną "płaszczyznę" i porządnie luneło.
Wyładowań nie widziałem, naliczyłem tylko 3 grzmoty.

życzę ciekawej pogody

Burze, Cebeki, komunikaty w radio, piloci regulują kursy i wysokość a tutaj cicho?
Niedawno u mnie było tak.
Dębica godz. 17-18

Chmurka niby niewielka, ale to czoło frontu który przechodził nademną. Pojawiła się nawe malutka tęcza.

Później chmury utworzyły już jedną "płaszczyznę" i porządnie luneło.
Wyładowań nie widziałem, naliczyłem tylko 3 grzmoty.

życzę ciekawej pogody

Darek Rz pisze:Witam
W Lublinie leje od niedzieli .......................... już nie wiem czy sie śmiać czy płakać .
Płacz, bo 'podczas deszczu nie widać łez' :P
U mnie od dobrego tygodnia chmury, brakuje mi przelotówek...
Kronos 20x60, Yukon 20-50x50
Canon EOS 350D + 18-55 mm
SIGMA 70-300 mm f/4-5.6 APO DG Macro
UL981/UL980/UL856/UN744/UN133/LASIS-DIBED

Witam 
Właśnie mija siódmy dzień z całkowitym zachmurzeniem .Trudno w to uwierzyć ,ale od siedmiu dni nie widziałem słońca ,ba nawet nie "próbowało" się przebić ............
 .Trudno w to uwierzyć ,ale od siedmiu dni nie widziałem słońca ,ba nawet nie "próbowało" się przebić ............

Właśnie mija siódmy dzień z całkowitym zachmurzeniem
 .Trudno w to uwierzyć ,ale od siedmiu dni nie widziałem słońca ,ba nawet nie "próbowało" się przebić ............
 .Trudno w to uwierzyć ,ale od siedmiu dni nie widziałem słońca ,ba nawet nie "próbowało" się przebić ............Kronos BP 26x70 ,  Garrett 30x100 ,Nikon Sportstar 8x25 EX

Noc polarna...Właśnie mija siódmy dzień z całkowitym zachmurzeniem.Trudno w to uwierzyć ,ale od siedmiu dni nie widziałem słońca ,ba nawet nie "próbowało" się przebić ............

Pozdrawiam, Łukasz.

U mnie jest podobnie. Dzisiaj jednak widziałem parę "mini-dziurek" w chmurach. Wg. ICM po 18:00 może być już całkiem ładnie. Jeżeli się sprawdzi to od razu wyciągam synte i focę co się da   . Warunki pewnie będą kiepskie, bo dużo wilgoci w powietrzu ale po takim odwyku zadowolę się wszystkim
. Warunki pewnie będą kiepskie, bo dużo wilgoci w powietrzu ale po takim odwyku zadowolę się wszystkim   

Pozdrawiam

. Warunki pewnie będą kiepskie, bo dużo wilgoci w powietrzu ale po takim odwyku zadowolę się wszystkim
 Pozdrawiam
Canon EOS 350D + Canon 70-300 IS USM
Synta 8" 1200mm

Synta 8" 1200mm
Oj tak, brakuje słoneczka i błękitnego nieba. Ostatni mój zapis lecącego samolotu jest z 12 maja, wtedy też ostatnio widziałem niebo i słońce.

Kronos 20x60, Yukon 20-50x50

Ba! Wczoraj w Krakowie w od godziny 22-giej niebo idealnie czyste  Domyślam się, że było tak przez całą noc
 Domyślam się, że było tak przez całą noc  Zobaczymy dzisiaj...
 Zobaczymy dzisiaj...

Domyślam się, że było tak przez całą noc
 Domyślam się, że było tak przez całą noc  Zobaczymy dzisiaj...
 Zobaczymy dzisiaj...