Burzliwe popołudnie nad Krakowem około 16:40 przeszła bardzo silna nawałnica, intensywny opad deszczu, gradobicie (wielkość ziaren fasoli), silny wiatr z kierunku północno zachodniego wyładowania sporadyczne
fotka gdy było już po imprezie
pozdrawiam Maciej
Relacje "na żywo"
Oj to Wy Macieju coś mizerną fasolę macie w tym rokuMaciejh76 pisze:około 16:40 przeszła bardzo silna nawałnica, intensywny opad deszczu, gradobicie (wielkość ziaren fasoli)
Miałam dziś wątpliwą przyjemność oberwać kilkoma "ziarnami" - i będe się upierać, że były większe od przeciętnego grochu "Jaśka"
Dodam jeszcze, że gradobicie składało się z 3 cykli powtarzających się co ok 3 minuty, czyli grad - słońce - grad - słońce itd. Ciekawe :)
Canon EOS 400D + MTO 11CA 1000/10
Właśnie nad Krakowem przechodzi potężna nawałnica! Bardzo obfity opad deszczu połączony z gradem! Duża ilość wyładowań atmosferycznych! Siła wiatru niewielka, nawałnica nadeszła z kierunku zachodniego i przemieszcza się na wschód. Adoki, Luxar miejcie się na baczności
22:10 info o burzy omijającej Adoki, z Krakowa widać potężne wyładowania na kierunku NE. Czyżby burza szła skrótem SKAVI-USTIL
22:10 info o burzy omijającej Adoki, z Krakowa widać potężne wyładowania na kierunku NE. Czyżby burza szła skrótem SKAVI-USTIL
W ogole Bochnia to jedno wielkie zadupie burzowe
W te wakacje błyskało sie z 3,4 razy, grad był raz, a wiało tak mocno, że na rowerze sobie mogłem pojeździć
W te wakacje błyskało sie z 3,4 razy, grad był raz, a wiało tak mocno, że na rowerze sobie mogłem pojeździć
Kronos 20x60 Maycom FR-100
Canon EOS 350D + 18-55mm
Sigma 70-300mm APO DG
RUBINAR 1000/10
Canon EOS 350D + 18-55mm
Sigma 70-300mm APO DG
RUBINAR 1000/10