Witam
Fotki piękne Ta Astana niezły popis dzisiaj dała z kursem, pilot może zatankował Dzięki za 707 :)
Pozdrawiam
Samoloty na wysokościach przelotowych - LISTOPAD 2007
No fotki powalające
To ja nie mam więcej pytań... po za jednym... kto che kupić Synte 10" znudziła mnie
To ja nie mam więcej pytań... po za jednym... kto che kupić Synte 10" znudziła mnie
Cześć
Mgebczyk Ty chyba chcesz żebym już całkiem zwątpiła w moje i tak skromne możliwości spotterskie..
Z tym BA to proponuję się udać do kalendarza.
Gratuluję wszystkim pięknych fotek i nawet nie wiecie jak bardzo tęsknię za polskim niebem.
Mgebczyk Ty chyba chcesz żebym już całkiem zwątpiła w moje i tak skromne możliwości spotterskie..
Z tym BA to proponuję się udać do kalendarza.
Gratuluję wszystkim pięknych fotek i nawet nie wiecie jak bardzo tęsknię za polskim niebem.
Pozdrawiam, Karolina.
UWAGA!!
Za chwilę na USTIL wleci B747-400 V8-ALI
Sultan's Flight pójdzie po UL980
Info potwierdzone z TWR.
Za chwilę na USTIL wleci B747-400 V8-ALI
Sultan's Flight pójdzie po UL980
Info potwierdzone z TWR.
Ostatnio zmieniony 21 listopada 2007, 19:27 przez grztus, łącznie zmieniany 2 razy.
Grzegorz Tuszyński
www.grztus.pl
www.grztus.pl
Kilerek już pisałem o tym po pierwsze wychłodź teleskop zostaw go na zewnątrz jakieś 1-2h przed fotografowaniem, po drugie musisz znajdować się jak najdalej od wszelkiej maści źródeł ciepła czyli jakieś duże budynki, po czwarte chowaj telepa przed słońcem ponieważ ono nawet teraz w zimie powoduje kiepską jakość obrazu jeśli zostawisz teleskop trochę na na słońcu, i po piąte sprawdź czy masz dobrze skolimowany teleskop a po szóste jak masz podaj mi swoje gg to pogadamy na ten tematKilerek pisze:Ja swoich fotek nawet nie zamieszczam... Nie wiem co jest grane ale mam tego wszystkiego dość Nawet w samym ognisku, bez barlowa fotki są rozmazane jak h.....@#$%^&*
Sami zobaczcie...Zenit bez barlowa, niech mi ktoś mądry powie w czym problem, bo ja już nie mam pomysłów. Próbowałem wszystkie możliwe ustawienia w lustrze i nie uzyskam ostrości.
http://img208.imagevenue.com/img.php?im ... _591lo.jpg
1. Thai nowe malowanie HS-TGO
2. Jet Airways stare malowanie VT-JWD
3. CRJ200 Lufthansa Cityline
4. B763 Air Astana
5. Togo Air Force
No nie mam pytań Sprzęt to nie wszystko, i nie podoba mi się takie gadanie, również ciągłe narzekanie na swoje zdjęcia, skoro innym się podobają.Kilerek pisze:kto che kupić Synte 10" znudziła mnie
JasÂło UL984 UL986 UM857 UP746 PADKA-TEPNA i inne skróty
Witam
A co to za okazja, że 2 rarytasy dziś leciały na UL980 ? Czyżby miało to związek ze zbliżajacą się konferencją bliskowschodniej w Annapolis 26 listopada ? Szukam, ale nie mogę znaleść zdarzenia łączącego te dwa loty chyba, że to czysty przypadek.
Pozdrawiam
A co to za okazja, że 2 rarytasy dziś leciały na UL980 ? Czyżby miało to związek ze zbliżajacą się konferencją bliskowschodniej w Annapolis 26 listopada ? Szukam, ale nie mogę znaleść zdarzenia łączącego te dwa loty chyba, że to czysty przypadek.
Pozdrawiam
lornetka, notes, obserwacja - wspomnienia to jest to !
Noooo.Kilerek pisze:No fotki powalające
Przecież nikt nie pisał, że bedzie łatwo..
Fotografia, to sztuka, której mozna uczyć się całe życie. Zapewne najlepsi fotografowie z tego towarzystwa ( czyt Grztus, KF ;) ) potwierdzą moje słowa.
Kilerek. Cwicz, próbuj i wyciagaj wnioski. Efekty przyjdą same.
Pozdrawiam
Pentax K10D+ MTO 11 CA
Witam. Nie ma co, ale zdjęcia dzisiaj są powalające. Szkoda tylko, że ciągle brak mi czasu na spotting.
Kolega Mgebczyk dorzuca do piecia.
Niesamowicie podoba mi się Twoje foto-oko!
Pomijając wyśmienite smugi, ta 707-ka to po prostu mega-ananas.
Chociaż...
Ale w zasadzie samolot zarabia na siebie wożąc różnych VIPów. Ostatnio głównie z i do Dubaju, z tego co wiem.
Niesamowicie podoba mi się Twoje foto-oko!
Pomijając wyśmienite smugi, ta 707-ka to po prostu mega-ananas.
Chociaż...
To jedno z poprzednich wcieleń tego samolotu. Od Togan odkupił go prezydent Mali.bartek15 pisze:5. Togo Air Force
Ale w zasadzie samolot zarabia na siebie wożąc różnych VIPów. Ostatnio głównie z i do Dubaju, z tego co wiem.
Ja się mogę zamienić za Yukona 20-50x50...Kilerek pisze:kto che kupić Synte 10" znudziła mnie
Będzie dobrze kilerek... Kwestia obycia ze sprzętem...
No to ładne ptaszki mieliśmy dziś na UL980...
Pozdrawiam, Łukasz.
Witam. Dzisiejsze łowy :
z KRK na UL 623 :12:34 - A319 EASYJET :
LASIS-DIBED : 12:47 - B 744 KLM :
UL 856 : 13:43 - B 737 JAT ARN-BELGRAD :
UL 623 : 14:36 - B737 TURKISH NW :
UN 744 : 14:41 - E170 LOT SW :
UL 619 : 15:19 - A320 AIR CAIRO - do WRO :
UN 744 : 15:37 - A320 AIR MALTA - SW :
UL 856 ? : 15:40 - B 737 RYANAIR S :
UN 744 : 15:40 - FOKKER 100 AUSTRIAN - do VIE :
z KRK na UL 623 :12:34 - A319 EASYJET :