Mało czasu ostatnio na spotting, a szkoda bo pogoda dopisuje.
Z wczoraj:
13:24 B772 British Airways BA143 LHR-DEL UL984, urozmaicenie niewielkie wreszcie.

15:28 A388 Qantas QF32 LHR-SIN-SYD UL984.

Pozdrawiam.
Atlasjet już się nie pojawia, raz zaobserwowałem również An-124. SunExpress nie widziałemstesla pisze:Witam!
Info dla wszystkich mających w zasięgu oka UM977.
Dziś pomiędzy godz. 14:00 a 14:30 na drodze tej miedzy punktami BOKSU-DIBED pojawił się niecodzienny gość, a mianowicie JAL na maszynie B747-400 o regu JA8077 wykonując lot JAL8403. Na razie trasa tego lotu jest nieznana, przynajmniej dla mnie. Po opuszczeniu Polski na pewno wszedł w przestrzeń powietrzną Rumunii i tam „zaginął”. Przypuszczalnie jakiś charter, gdyż pod tym numerem pojawiał się nad Polską w kilku miejscach już wielokrotnie.
Fakt ten jest godny odnotowania z uwagi na mały ruch panujący na tej drodze, a największe maszyny jakie się tam pokazują to B752 i A321, zwykle Finnair, Air Finland, SunExpress i Atlasjet, choć w historii zdarzały się też A300, A332, IŁ76 i AN12.
Pozdrawiam!
Zgadza się, "ślad" tego numeru lotu da się odnaleźć w BUD, jednak to nie dzisiejsza trasa.stesla pisze:Do BUD, to na pewno nie. Tutaj może chodzić o Bułgarię, Rumunię, Grecję, ale najprawdopodobniej o Turcję. I wg mnie nie leciał bezpośrednio z Japonii, lecz gdzieś ze Skandynawii.
Witamy również i zapraszamy do regularnej współpracyboryfik pisze:Witam serdecznie!!
Poniżej moje pierwsze fotki na forum, wszystkie z niedzieli 02.09