Austrian na UL984, W, ok. 15:00 - z JEDNĄ 'SMUGĄ'
Chociaż na fotce tego nie widac - MTO po remoncie hula jak nowy!
Samoloty na wysokościach przelotowych - LUTY 2008
Canon EOS 400D + MTO 11CA 1000/10
WitamDarek Rz pisze:Witam
Po uL980 lecą dwa Jet-y obok siebie B773 i A332 (JAI122 i JAI124 ) . Mam wrazenie że są coraz blizej siebie więc panowie do dzieła .......moze ktos złapie je w jednym kadrze .
Oto B773
Obrazek .
właśnie miałem pytać się o tą pare bo widziałem ją, u mnie też leciały obok siebie ale nie miałem sprzętu więc linii nie rozpoznałem.
UL980, UL735, UL979, UP31, UT710, UL867, UT708, UZ71
Czy jesteś pewien trasy? Jeśli tak, to niezły rarytas mi uciekł! Jeszcze nigdy nie widziałem zaQatarzonego w okolicach Babko.marecki pisze:12:13 GOVEN->TUSIN/BABKO Qatar A332 (reg.A7-ACD) TXL-DOH
A potem, pewnie za Skavi, skręcił ostro w lewo i tak przehuczał nad Kotliną Żywiecką, że aż ludziska głowy o góry zadzierali.Ania pisze:Austrian na UL984, W, ok. 15:00 - z JEDNĄ 'SMUGĄ'
Oby częściej takie cuda...
No Aniu, pewnie chciałaś napisać UM984, ale chyba jednak LETKI-BABKOAnia pisze:Austrian na UL984
UL986,UN744,UM984,UL619,UL623,UQ10,UL856,KRT-BABKO
Nikon D70s, Synta 1200mm f/4,7
Nikon D70s, Synta 1200mm f/4,7
hehehe, nie nie na pewno nie chciałam napisać UM. UL też niePiwi pisze:No Aniu, pewnie chciałaś napisać UM984, ale chyba jednak LETKI-BABKO
Sorrki, oczywista pomyłka! Ale dzięki za poprawkę Piwi !!:-)
wybacz, ale ja jednak skłaniam się ku opcji Piwi'ego. LETKI-BABKOFL350 pisze: A potem, pewnie za Skavi, skręcił ostro w lewo
Canon EOS 400D + MTO 11CA 1000/10
Qatary (czasem Turishe, El Al) z Berlina często latają po różnych skrótach na SE. Wlatują między GOVEN a KORUP i raz lecą na DESEN, raz na PADKA. A czasem lecą bardziej na północ , i mi tez sie wydaje ze to wyjdzie na okolice BABKO.FL350 pisze:Czy jesteś pewien trasy? Jeśli tak, to niezły rarytas mi uciekł! Jeszcze nigdy nie widziałem zaQatarzonego w okolicach Babkomarecki pisze:12:13 GOVEN->TUSIN/BABKO Qatar A332 (reg.A7-ACD) TXL-DOH
UL986, UP861, UP733, UN869, LASIS-DIBED
Wybaczam. Jednak nie szedł po Letki-Babko, tylko bezpośrednio nad Żywcem, a to spora różnica, więc dostał (przynajmniej na Południu) inny skrót, dlatego uwierzyłem, że mógł lecieć kawałek po tak nietypowej trasie. Teraz wszystko jasne, zapewne dostał słowacki skrót z UM984 lub prosto z Letki.Ania pisze:wybacz, ale ja jednak skłaniam się ku opcji Piwi'ego. LETKI-BABKO
Dzięki za raport, będę czujny. Duży Qatar na moim niebie to będzie nie lada gratka.mick pisze:Wlatują między GOVEN a KORUP i raz lecą na DESEN, raz na PADKA. A czasem lecą bardziej na północ , i mi tez sie wydaje ze to wyjdzie na okolice BABKO.
wcześniej nad Tczewem poszły 2x emirates potem United na 777 wszystkie ale chmury nie pozwoliły na focenie no i teraz on sie pojawił: