Zapraszamy do dyskusji, zamieszczania zdjęć samolotów w miesiącu -lipcu.
Pozdrawiam Paweł
--
Niestety już miesiąc nie ma wśród nas kolegi DarkaG

Zgadza sięKshyhoo pisze:Ja stawiam na loty z Afganistanu do Rammstein
Ja myślę że do AngliGrim Jester pisze:Zgadza sięKshyhoo pisze:Ja stawiam na loty z Afganistanu do RammsteinNatomiast część Anów 124 latających po UL984 to rejsy na potrzeby niemieckiego kontyngentu w Afganistanie - Rusłany przewożą śmigłowce CH53 na okresowe przeglądy, remonty itp.
Swoją drogą na stateczniku nie widzimy dokładnie czy to USAF czy UK Air Force bo Anglicy też mają C-17RAF Mildenhall is a Royal Air Force station located at 52°21′44″N, 0°29′17″E in Suffolk, England. It is currently used by the United States Air Force.
Jeżeli to USAF to leciał do Mildenhall a jeżeli to UK Air Force to do Brize Norton.RAF Brize Norton in Oxfordshire, about 50 miles west of London, England, United Kingdom, is the largest airbase of the Royal Air Force. It is home to the RAF's heavy transport aircraft, the C-17 Globemaster, and its Tristar and Vickers VC-10 tankers. It is situated close to the Oxfordshire villages of Brize Norton and Carterton.
Słuszna uwagaPawelbelzyce pisze:Ja myślę że do AngliiDo bazy w Ramstein pasuje najbardziej UL984, ale podam powód dlaczego myślę o Angli. Zdaje się, że latają do bazy RAFu w Mildenhall.